Tips om zelf smoothies te maken

Tips om zelf smoothies te maken

aug 13, 2020 Voeding by Estelle

Wat is er heerlijker dan op een lekkere warme zomerse dag te genieten van een lekker verfrissende en koele smoothie. Juist, dat is pas echt genieten. Zeker wanneer we er lekker bij huis van kunnen genieten in onze eigen tuin. Hieronder daarom onze adviezen wanneer je zelf een smoothie wilt gaan maken.

Investeer in een goede blender

We hebben nog wel eens de neiging om voor het goedkoopste product te gaan in de winkel, maar dit is niet altijd de beste keuze. Niet alle blenders zijn even goed en wie zowel een hele goede als een lage kwaliteit blender heeft gebruikt die zal ongetwijfeld het verschil kennen.
Een slechte blender is niet goed in staat om om alles te verwerken en er komen dan ook snel stukken vast te zitten. Dit is erg vervelend wanneer je hem net vol hebt zitten en hij blijft steeds vastzitten. Een goede blender is een goede investering die je nog vele jaren vaak kunt gebruiken.

Ga op zoek naar wat inspiratie

Je kunt ontzettend veel inspiratie om je heen vinden van verschillende soorten smoothies om te maken. Maak hier dan ook gebruik van. Zie bijvoorbeeld deze heerlijke smoothie met watermeloen en basilicum waarvan je kunt geniet op een lekkere zomerse dag. Of maak deze matcha smoothie om je immuunsysteem een boost te geven van iets wat nog heerlijk smaakt ook.

Experimenteer met verschillende zaken

Vergeet niet dat het met het maken van een smoothie enorm veel mogelijkheden geeft. Handig is om een aantal zaken achter de hand te hebben. Zo kun je in de supermarkt bijvoorbeeld een grote zak met bevroren fruit kopen dat je in de vriezer bewaart. Daarnaast is het natuurlijk goed om wat (gezonde) yoghurt of kwark achter de hand te hebben. Je kunt er verder nog meer in doen, zoals noten, zaden of andere vruchten en gezonde poeders die je er graag bij in wilt mixen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *