Waar moet je op letten bij het kopen van een fiets?

Fiets

Waar moet je op letten bij het kopen van een fiets?

sep 18, 2020 Sport by Estelle

Bij het kopen van een nieuwe fiets zijn er een aantal dingen waar je het beste wel even op kunt letten. Welke dingen dit zijn? We vertellen er alles over in deze blog!

Wat voor soort fiets wil je?

Bij het kopen van een nieuwe fiets is natuurlijk de eerste vraag: wat voor soort fiets wil je. Moet je lange afstanden afleggen en wil je een fiets die hier speciaal voor gemaakt is? Kies dan bijvoorbeeld voor een sportfiets. Met een sportfiets zit je in een iets andere houding dan een gewone fiets, waardoor je zadelpijn voorkomt. Woon je in de stad en hoef je maar kleine afstanden af te leggen? Dan voldoet een gewone stadsfiets waarschijnlijk ook prima.

Wat wil je uitgeven?

Ook belangrijk bij het aanschaffen van een nieuwe fiets is het budget. Wat wil je uitgeven aan een nieuwe fiets? Wil je investeren in een fiets voor de langere termijn of zoek je simpele, betaalbare fiets gewoon voor erbij? Ga je nieuw kopen of wil je een tweedehands fiets kopen?

Framemaat van je fiets

Door goed te letten op wat voor framemaat je nodig hebt bij het kopen van een nieuwe fiets, voorkom je zadelpijn en vele andere soorten pijnen zoals knieklachten, schouder- en rugpijn. De regel voor het bepalen van je framemaat is over het algemeen: 2/3e van je binnenbeenlengte. Dit meet je vanaf je lies tot aan de onderkant van je voeten. Je kunt natuurlijk ook altijd een medewerker in de fietsenwinkel vragen om je te helpen. Zij weten je precies te vertellen wat de juiste framemaat is voor jou!

Welk merk fiets?

Doe voordat je een nieuwe fiets koopt ook eens wat onderzoek naar de verschillende fietsenmerken op de markt. Ieder merk heeft wel weer zijn voor- en nadelen, maar het is aan jou om te bepalen wat je belangrijk vindt. Neem een kijkje tussen alle merken bij Fietsshop Haren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *