Thuis sporten: wat heb je nodig?

thuis sporten

Thuis sporten: wat heb je nodig?

nov 26, 2020 Sport by Estelle

De meeste mensen gaan naar de sportschool of naar buiten om te sporten, maar dat zijn natuurlijk niet de enige plekken waar je kunt sporten. Sporten kan net zo makkelijk gewoon in je eigen huis. Er zijn genoeg oefeningen waarbij je niks in huis moet hebben om uit te voeren, zoals een squat of een lunge. Toch zijn enkele sportattributen handig om in te slaan. Welke dat zijn, lees je hieronder.

Sportmat

Allereerst is een sportmat zeer handig om aan te schaffen. Deze mat kan je gebruiken als je oefeningen wilt doen waarbij je op de grond moet liggen. De oefeningen die je hiermee kan uitvoeren zijn zeer divers. Fitness oefeningen zoals de plank, superman of verschillende crunches zijn fijner met het gebruik van een sportmat.

Weerstandsband

Een weerstandsband is de manier om een simpele oefening moeilijker te maken. Doordat deze band gemaakt is van latex, wordt er weerstand gecreëerd als je aan het elastiek trekt. Deze band kan je gebruiken om je benen, armen, borst, rug of schouders te trainen. De weerstandsband zijn in verschillende lengtes en weerstanden te verkrijgen. De oefeningen die je met deze band kan uitvoeren lopen daarom zeer uiteen en verschilt per band.

Dumbell

Hoewel je gemakkelijk met je eigen lichaamsgewicht kan trainen, kan je extra gewicht vasthouden om het zwaarder te maken. Een manier hiervoor is een dumbell. Dit zijn losse gewichten die je gemakkelijk vast kan houden. Dumbells komen vaak in sets van twee en zijn verkrijgbaar in gewichten vanaf een halve kilo tot vijf kilo. De oefeningen die je hiermee kan doen zijn vooral gericht op de armen, schouders en rug.

Kettlebell

Een kettlebell is vergelijkbaar met een dumbell, alleen heb je hiervoor slechts één nodig. Ze zijn meestal gemaakt van gietijzer en verkrijgbaar vanaf 2 tot wel 40 kilo. De kettlebell wordt gebruikt om zeer diverse spiergroepen in het hele lichaam te trainen. Je traint hiermee onder andere je kracht, balans, coördinatie en stabiliteit.

Fitnessbal

Als laatste kan je een fitnessbal aanschaffen. Deze bal is vergelijkbaar met een skippybal en wordt vaak gebruikt om je core te trainen of buikspieroefeningen te doen. Daarnaast kan deze bal ook goed gebruikt worden om je balans, armen of benen te trainen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *