Ook sporten kan thuis!

Ook sporten kan thuis!

jan 5, 2021 Sport by Estelle

Liever fit blijven maar niet naar de sportschool hoeven? Dat kan! Thuis sporten is gewoon mogelijk, mits je de juiste oefeningen doet. Thuis kun je goed met filmpjes of thuis sport apps een les yoga volgen of een heerlijke training doen zoals een fitness workout.

Sport in je eigen woonkamer

Een groot voordeel van thuis sporten is dat je de deur niet meer uit hoeft. Door eigen inzet, discipline en goede informatie kun je net zo veel bereiken met thuis sporten als in de sportschool. Op eigen tempo aan je eigen doelen werken en niet hoeven te wachten tot er een plaats vrij is op je favoriete trainingsapparaat. Doordat je niet afgeleid wordt, kun je vaak een wat langere workout pakken. Bepaal zelf op welk moment van de dag je gaat sporten. Dit kan als de kinderen naar school zijn, als je net wakker bent, of juist in de avond om de dag af te sluiten. Zorg er wel voor dat je een vast tijdschema aan houdt, om zo beter resultaat te bereiken. Het vergt redelijk wat discipline om jezelf te blijven motiveren.

Soorten sport wat ik thuis kan doen

Buiten groepssporten om kun je bijna iedere sport thuis beoefenen. Voor een heerlijke ontspannende yogales hoef je alleen maar een yoga mat aan te schaffen. Zorg dat je een eigen en rustige plek hebt in huis waar jij je gang kunt gaan. Tegenwoordig zijn er ook allerlei kleine fitnessapparatuur te krijgen die je thuis makkelijk kunt opbergen als je deze niet gebruikt. Ideaal om je woonkamer of logeerkamer om te toveren tot jouw eigen fitnessruimte. Hier kun jij op ieder gewenst moment heerlijk je lichaam en geest trainen. Hang er nog een bokszak bij en alle frustratie kun je eruit slaan. Naast yoga en krachttraining zijn er natuurlijk nog veel meer sporten die je thuis kunt doen. Denk bijvoorbeeld aan body forming of HIIT training. Vele van deze sporten zijn zonder benodigdheden uit te voeren.

 

Welke apps kan ik gebruiken om thuis te sporten?

Tegenwoordig is het een stuk makkelijker om thuis aan de slag te gaan. Vele sportfans gebruiken dan ook speciale apps om thuis te sporten. Zo hoef je de deur niet uit maar heb je toch contact. Bij een aantal apps zijn er zelfs complete groepen gevormd die onderling contact houden.

Een aantal voorbeelden hiervan zijn:

  • SWEAT van Kayla Itsines
  • Tone it up
  • Nike Training Club

Wat je nodig hebt voor bepaalde oefeningen ligt eraan welke tak van thuis sport je kiest. Bij veel krachtoefeningen is het handig het een en ander in huis te hebben. Voor sporten zoals HIIT training en Yoga zijn er minder tot geen attributen nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *