Zo creëer je een ideale werkplek

Werkplek

Zo creëer je een ideale werkplek

apr 18, 2020 Lifestyle by Estelle

Thuiswerken wordt steeds populairder, vaak worden de uren dat je thuis aan het werk bent efficiënter besteed. Je bespaart veel tijd en je kan zelf je tijd indelen, zo heb je meer tijd over voor leuke dingen. Hoe creëer je een gezonde en fijne werkplek? Dat lees je in dit artikel.

Comfort

Het is belangrijk dat je eerst zorgt voor een comfortabele werkplek. Goede werkomstandigheden zijn belangrijke voorwaarden voor gezond en veilig werken. Medewerkers moeten goed kunnen functioneren, zonder lichamelijke klachten op te lopen. Niet alleen op kantoor moet je hier rekening mee houden, ook als je thuiswerkt. De twee belangrijkste meubels zijn een bureau en stoel. Een bureaustoel die je kan verstellen naar jouw eisen zijn van groot belang. Als je vaak achter je computer zit, kan het aanschaffen van een sta-bureau fijn zijn. Hiermee kan je tijdens je werk afwisselen tussen staan en zitten. Rug-en andere klachten worden verleden tijd.

Praktisch werken

Om optimaal te kunnen werken, moet je ervoor zorgen dat je werkplek geen rommel wordt. Deel je werkplek praktisch in. Zet niet te veel spullen op je bureau, maar zorg voor voldoende opbergruimtes. Hierdoor kun je jouw documenten en spullen logisch ordenen. Als je genoeg ruimte hebt, schaf dan een groot bureau aan en creëer meer overzicht.

Daglicht

Waar je rekening mee moet houden, is voor voldoende daglicht in je kantoor. Kies niet voor verduisterende gordijnen, maar voor raamdecoratie dat licht doorlaat. Dit draagt bij een betere concentratie en minder vermoeidheid. Een jaloezie is ideaal voor een thuiswerkkamer. Het zorgt niet alleen voor voldoende lichtinval, ook voor waarborgen van  je privacy. Staat je kantoor volop in de zon? Kies dan voor plissegordijnen, deze hebben een hoge isolatiewaarde en houden daarmee de meeste warme en kou buiten.

Werkplek klaar? Thuiswerken maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *