Hoe kies je de beste zorgverzekering? 

beste zorgverzekering

Hoe kies je de beste zorgverzekering? 

okt 16, 2019 Gezondheid by Estelle

Het kan best nog wel een karweitje zijn om de beste zorgverzekering te kiezen. Je moet bijvoorbeeld een aantal keuzes maken over de toekomst. Dat is moeilijk, want je weet natuurlijk niet wat er gaat gebeuren in het nieuwe jaar op het gebied van jouw gezondheid. In deze blog vertellen we je waar je rekening mee moet houden om de beste zorgverzekering te kiezen.  

Vergelijk verschillende zorgverzekeringen  

Ga eens een zorgverzekering vergelijken met andere zorgverzekeringen. Op die manier kun je erachter komen welke zorgverzekering het beste bij jou past.  

Op 12 november zijn de premies van 2020 bekend. Vanaf die datum is het dan ook mogelijk om over te stappen naar een andere zorgverzekering. Had je het afgelopen jaar geen verzekering voor fysiotherapie? Maar weet je nu al dat je dit volgend jaar nodig gaat hebben? Zorg er dan voor dat je een zorgverzekering afsluit waarbij fysiotherapie verzekerd is. Voor 1 januari moet je een keuze hebben gemaakt, na deze datum kan er niet meer overgestapt worden. 

Waar moet je allemaal rekening mee houden? 

Een basisverzekering is verplicht. Je kunt hierbij kiezen uit een naturapolis, een restitutiepolis en een combinatiepolis. Deze zijn inhoudelijk hetzelfde, maar het verschil zit in de vrijheid van de keuze die je maakt bij het kiezen van zorgverleners en daarbij de hoogte van de premie.  

Wanneer je verwacht je eigen risico niet op te maken, kun je kiezen voor een hoger eigen risico. Je krijgt dan korting op je maandelijkse premie. Als je hiervoor kiest is het wel belangrijk om rekening te houden met het feit dat als er wel wat gebeurt, je hier zelf voor moet betalen.  

Bepaal goed wat jouw zorgbehoeftes zijn, zodat je niet onnodig veel hoeft te betalen als er iets gebeurt. Voor sommige zorgbehoeftes is het namelijk mogelijk om je te verzekeren, zoals een tandartsverzekering. Heb je vaak hoge kosten bij de tandarts, dan is het verstandig om een aanvullende verzekering af te sluiten, zodat de kosten over het algemeen laag blijven.  

Het beste advies is dus om goed te bepalen wat je zorgbehoeftes zijn en dit aan te geven wanneer je verschillende zorgverzekeringen met elkaar gaat vergelijken.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *