Hoe kan ik op een gezonde manier afvallen?

Hoe kan ik op een gezonde manier afvallen?

feb 10, 2020 Gezondheid by Estelle

Met gezond afvallen bedoelen we dat je blijvend afvalt op een manier die gezond is voor het lichaam en geest. Om dit allemaal te bereiken zal je geleidelijk, maar definitief, een nieuwe levensstijl moeten proberen te creëren. Je ongezonde gedrag moet veranderen in een gezond gedrag zo dat je gezond kunt afvallen.

Geduld

Gezond afvallen is geduld hebben. Het wordt aangeraden om slechts een aantal kilo per week af te vallen. Drastisch afvallen in zeer ongezond voor je en zeker niet efficiënt. Veel kilo’s afvallen binnen een korte periode is feitelijk onmogelijk, sterker nog als je dit voor elkaar  wilt krijgen moet je zo radicaal op dieet gaan dat het grenst aan het uithongeren van je lichaam. Als je op een gezonde manier wilt afvallen, moet je dit vooral geleidelijk doen, je moet je lichaam de kans geven om gewend te raken aan de veranderingen.

De rol van voeding

Om gezond af te vallen moet je zorgen dat je vooral goed en gezond gaat eten. Gezonde voeding gaat ervoor zorgen dat jouw lichaam fitter wordt en beter gaat functioneren. Het verkleint bovendien de kans op chronische ziekten, zoals hart- en vaatziekten, overgewicht of diabetes. Er zijn allerlei boeken, blogs en youtube video’s bomvol inspiratie voor gezonde recepten die je makkelijk thuis kunt maken.

De belangrijkste leveranciers van vezels, vitaminen en mineralen zijn groenten en fruit. Bij elke dieet worden ze toegepast. Als we elke dag evenwichtig fruit eten, krijgen we voldoende benodigde vitamine naar binnen.

Weinig tijd

Mensen van tegenwoordig komen veel tijd te kort. Hierdoor besteden ze aandacht aan hun gezondheid. Je hoort ze regelmatig klagen over dat ze geen tijd hebben en vooral niet om rustig wat fruit en groente voorbereiden en eten. Wat kan je nu doen als je weinig tijd hebt, maar wel gezond en gevarieerd wil eten?

  • Groene smoothies helpen mensen in een paar minuten per dag alle nodige groente en fruit binnen te krijgen. Ze verbeteren onze gezondheid en huid en geven veel energie.
  • Een maaltijdbox bevat alle verse ingrediënten voor een gezonde en gevarieerde maaltijd. Een uitstekende stok achter de deur, juist als je weinig tijd hebt. Hier vind je de beste boxen van dit moment.
  • Er zijn verschillende gezonde tussendoortjes op de markt, bomvol vezels, vitaminen en eiwitten om de dag mee door te komen.

Gezond afvallen heeft veel met gezond eten te maken. Om dit voorelkaar te krijgen moet  je ervoor zorgen dat je voldoende gevarieerd fruit binnen krijgt. Doe je dit elke dag dan krijgt je lichaam voldoende vitamine binnen. Extra voedingssupplementen heb je dan niet nodig. Als je weinig tijd hebt om fruit te eten kan je gerust ook fruitsappen proberen. Hierin zitten vaak verschillende fruitsoorten die rijk zijn aan vitaminen. Wel is het van groot belang dat je goed weet welke soort vitaminen je binnen krijgt. Wel is de bedoeling dat je uit deze vitaminen het maximale nut eruit vindt te halen.

Je kunt ook een glas puur vruchtensap, gedroogd of bevroren fruit drinken in plaats van een portie fruit. Als je dus elke dag een portie fruit eet geeft dit je genoeg mineralen, vitaminen en vezels. Fruit wordt gezien als de belangrijkste vitamine C-bron. Bovendien is fruit vrij van cholesterol waardoor ze onze geheugen stimuleren. Dus om gezond afvallen te stimuleren moet je ervoor zorgen dat je gezond eet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *