Hoe blijf ik gezond tijdens mijn zwangerschap?

Hoe blijf ik gezond tijdens mijn zwangerschap?

mrt 23, 2022 Gezondheid by Estelle

Als je zwanger bent, voor de eerste keer of misschien al voor de tweede of derde keer, is het altijd spannend om te weten dat je lichaam moet zorgen voor twee. Hierdoor is het logisch dat je je zorgen kan maken over hoe gezond je bent voor je kind. Want, alles wat jij eet/drinkt/doet kan ook effect hebben op je baby. Veel vrouwen vinden dit lastig om te bedenken en weten niet precies hoe ze het best gezond kunnen blijven. Dit artikel helpt om daar antwoorden op te geven.  

Lees blogs van andere zwangere vrouwen 

Het web staat vol met moeder-blogs. In deze blogs kun je lezen over ervaringen van zwangere vrouwen. De één praat over de bevalling, terwijl de ander het proces van zwanger worden bespreekt. Er is echt ontzettend veel te lezen, en door je hierin te verdiepen kan je er precies achter komen wat andere vrouwen hebben gedaan om gezond zwanger te zijn. Door tips te delen met anderen kun je zelf gemakkelijk leren. Blijf hierbij wel bewust dat iedereen op haar eigen manier zwanger is, dus neem niet alle tips klakkeloos over. 

Praat met je verloskundige 

Als je je druk maakt over je zwangerschap, kun je het beste aankloppen bij je verloskundige. In de verloskundigenpraktijk is iedereen professioneel over zwanger zijn, en is het beste adres om naartoe te gaan als je vragen hebt. Als je bijvoorbeeld ontzettend misselijk bent, kan je verloskundige je vertellen dat dat hoogstwaarschijnlijk niet iets is om je zorgen over te maken: dit zijn zwangerschapskwaaltjes. Zorg daarom dat je een goede praktijk vindt waar je je op je gemak voelt, en waar je goed je verhaal kunt doen. 

Recepten voor zwangere vrouwen 

De laatste tip gaat meer over het eetgedrag. Veel vrouwen weten dat het eten van sushi en drinken van wijn wordt afgeraden tijdens het zwanger zijn. Deze producten kunnen namelijk complicaties opleveren. Maar, het kan best ingewikkeld zijn wat je dan wel kunt eten. Zoek daarom naar recepten voor zwangere vrouwen voor goede recepten met ingrediënten die goed zijn voor jou, en je baby. 

Meer informatie? Kijk op www.geboortecentrum.nl 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *