Gehoortest de start van de gezonde zoektocht naar een goed gehoortoestel

Gehoortest de start van de gezonde zoektocht naar een goed gehoortoestel

feb 24, 2020 Gezondheid by Estelle

Gehoorschade is iets wat bij een hoop mensen kan voorkomen. Het heeft niet zo zeer alleen maar te maken met harde geluiden of muziek, maar kan ook gewoon ontstaan wanneer iemand ouder wordt. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden voor iemand die gehoorschade heeft of een verminderd gehoor heeft. In deze blog gaan we kijken welke mogelijkheden er precies zijn, zoals een gehoortest en een gehoortoestel.

Wat te doen bij gehoorschade, denk aan een gehoortest

Wanneer iemand vermoed dat hij gehoorschade heeft, is de beste eerste stap om een test te laten doen. Dit kan op verschillende manieren. Eerder kon iemand alleen naar een audicien gaan, maar tegenwoordig is het ook mogelijk om deze tekst online uit te voeren. Dit is een online gehoortest. Tijdens deze test worden verschillende oefeningen gedaan welke uiteindelijk zullen aangeven of iemand gehoorschade heeft of niet. Deze oefeningen moeten in een stille ruimte gedaan worden en dan meteen koptelefoon, zodat het verschil in geluid tussen links en rechts ook duidelijk is. Mocht je toch liever naar een audicien gaan, dan is dit natuurlijk ook altijd nog mogelijk. Ook bij een audicien kun je een gehoortest laten doen om uiteindelijk zeker te weten of je een gehoortoestel nodig hebt of niet.

Gehoortoestel wat kost dan nou?

Een gehoorapparaat, of gehoortoestel, is een apparaat wat kan helpen bij het oplossen van problemen aan het gehoor. Niet alle vormen van schade zijn op te lossen met een gehoorapparaat, maar het apparaat kan ook er al voor zorgen dat het gehoor wellicht iets beter wordt, zodat iemand weer mee kan draaien in de maatschappij. De kosten van een gehoorapparaat kunnen vrij ver uit elkaar liggen. Het is zo dat wanneer je een apparaat hebt wat verschillende opties heeft dit duurder is dan een simpeler apparaat. Sommige apparaten zijn bijvoorbeeld in te stellen, zodat de tv bijvoorbeeld afspeelt op het apparaat. Simpelere apparaten kosten in dat geval een stuk minder. Het apparaat wordt in de meeste gevallen in ieder geval voor een gedeelte vergoed door de zorgverzekeraar. De audicien kan vaak zien hoeveel van het bedrag vergoed kan worden door de verzekeraar, zodat je in ieder geval ongeveer weet hoeveel het gaat kosten. Hierdoor zal het apparaat in ieder geval meer te betalen zijn dan wanneer de zorgverzekeraar hier niet aan zou mee helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *