De 6 beste tips om te besparen op je zorgverzekering

De 6 beste tips om te besparen op je zorgverzekering

okt 17, 2019 Gezondheid by Estelle

Ga jij binnenkort een nieuwe zorgverzekering afsluiten? Dan is het belangrijk om te weten waar je op moet letten. Met deze zes tips heb jij straks een goede en goedkope ziekkostenverzekering.

 

Tip 1: Vraag zorgtoeslag aan

Laten we beginnen met de meest handige, tip: zorgtoeslag. Zorgtoeslag houdt in dat je iedere maand een bepaald bedrag van de belastingdienst krijgt om je te helpen met het betalen van je zorgverzekering. Niet iedereen heeft recht op zorgtoeslag. Kijk hiervoor op de site van de belasting, en kom erachter of jij recht op zorgtoeslag hebt.

Tip 2: Laat je huisarts de ingreep doen

Veel mensen gaan voor ingrepen die een huisarts ook kan doen toch naar het ziekenhuis. Wanneer je naar het ziekenhuis gaat betaal je hierover eigen risico. Voor de huisarts betaal je nooit eigen risico, je betaalt alleen de kosten van een product die nodig is voor de ingreep. Bijvoorbeeld wanneer je een spiraaltje wilt laten zetten betaal je alleen voor het spiraaltje zelf. Bij het ziekenhuis betaal je naast het spiraaltje dus ook eigen risico.

Tip 3: Verhoog je eigen risico

Veel mensen die gezond zijn verhogen hun eigen risico niet. De verhoging van je eigen risico kan wel je premiekosten verlagen. Ben jij namelijk gezond en verwacht je volgend jaar niet of nauwelijks zorgkosten te maken? Dan kan jij dus besparen door je eigenrisico te verhogen. Het is verplicht om in ieder geval 385 eigen risico te hebben, en je kan dit verhogen in stappen van 100 euro. Tot maximaal 885 euro. De zorgverzekering geeft jou hierdoor korting op je zorgpremie.

Benieuwd naar wat een goedkoopste zorgverzekering voor jou kan zijn?

 

Tip 4: Betaal je premie per jaar in plaats van per maand

Veel mensen betalen de premie per maand, dit is alleen niet de meest voordelige optie. Wanneer je namelijk je premie in een keer betaalt kan dat tot wel 3% korting opleveren. Toch wel weer wat voordeliger! De jaarpremie wordt in januari afgeschreven.

 

Tip 5: Maak je eigen risico van dit jaar nog op

Heb je deze laatste maanden van het jaar nog extra zorg nodig? Dan is het handig om even te kijken of je nog een klein beetje eigen risico over hebt! Wanneer jij je eigen risico hebt opgemaakt, dan is het handig om de behandeling nog voor 31 december te laten doen. Op 1 januari begin je namelijk weer met je nieuwe eigen risico, en betaal jij je behandeling waarschijnlijk zelf.

 

Tip 6: Verzeker je kind bij de ouder met de hoogste dekking

Heb jij kinderen die onder de 18 zijn? Dan moet je even door blijven lezen, want dit kan je mogelijk kosten besparen. Jongeren onder de 18 zijn namelijk gratis meeverzekerd, alleen de grote vraag is bij wie schrijf je ze bij? Wanneer jullie dezelfde dekking hebben, is dat niet belangrijk. Andere dekking? Dan is het voordeliger om je kind bij de ouder te schrijven die de breedste dekking heeft. Deze lift namelijk automatisch mee op dezelfde dekking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *