Beenkussen voor een goede nachtrust

beenkussen

Beenkussen voor een goede nachtrust

sep 4, 2020 Gezondheid by Estelle

Ben jij geopereerd aan je been of heb jij een beenblessure? Dan merk je vast dat het lastig is om een goede nachtrust te pakken. Een beenkussen is dan de ideale oplossing!

Waarvoor dient een beenkussen?

Een beenkussen is geschikt voor ondersteuning van de benen en de knieën. Het kussen zorgt voor een goede ondersteuning van de knieholtes en brengt je benen in een rechte hoek. Door deze houding worden de lagere ruggenwervels ontlast. Door een beenkussen kun je je benen comfortabel in dezelfde houding leggen. Deze kussens zorgen voor een vormvaste en comfortabele ondersteuning. De beenkussens kunnen ook gebruikt worden om je hielen vrij te leggen en zo doorligwonden te vermijden. Door een kussen of deken tussen je benen te plaatsen tijdens het slapen wordt de lighouding beter, waardoor de stress op het lichaam vermindert. Met een beenkussen is de kans kleiner dat je benen zich verschuiven en de rugwervels draaien. Je ligt dan in een ergonomische houding. Hierdoor wordt de kans op rug- en beenklachten de volgende ochtend enorm klein.

Door een kniekussen (zelfde als beenkussen) voor langere tijd te gebruiken kan de rugpijn door de verkeerde houding in bed aan te nemen, zelfs compleet weg gaan. Wij raden aan om de oorzaak van de pijn ook zo veel mogelijk te mijden, gezien dit het genezingsproces bevorderd. Heb je je bijvoorbeeld vertild? Neem dan meer rust en probeer langer te slapen. Heb je een verkeerde werkhouding? Regel een betere bureaustoel en let op je houding.

Voor een perfect zijligging

Een beenkussen zorgt voor een stabiele zijligging van de benen en de knieën. Zo wordt de spanning op de heupen weggenomen. Je kunt het kussen zeer goed gebruiken na een heupoperatie of als je daar klachten aan hebt. Het beenkussen voorkomt drukplekken bij de knieën en legt je ruggenwervels in een rechte houding. Voorkom drukplekken en zorg voor een betere nachtrust. Wist je dat in de meeste gevallen een professioneel beenkussen een afneembare hoes bevat. Hierdoor kun je het kussen gemakkelijk schoonhouden en vlekvrij houden.

Voordelen slapen met beenkussen

Slapen met een beenkussen in bed is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Dit is niet geheel zonder reden, want het kussen brengt een aantal grote voordelen met zich mee.

Door de optimale slaappositie komt je gehele wervelkolom in een rechte positie, wat beter is voor je lichaamshouding overdag. Doordat je met een beenkussen beter slaapt en minder vaak wakker wordt, zal je de volgende dag minder stress ervaren. Het blijkt namelijk dat vermoeidheid een grote factor is bij het ervaren en voelen van stress. Met een diepe en goede nachtrust zorg je ervoor dat je meer uitgerust wakker zal worden. Hierdoor zal je overdag ook meer energie hebben. Genoeg redenen om te slapen met een beenkussen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *