Archive | milieubewust RSS for this section

Lekker visje..?

Ik heb al veel vaker nare verhalen gelezen over pangasiusfilet en eet het al een hele tijd niet meer. Jij nog wel na het lezen van dit bericht?    

Continue Reading

Bee’s Wrap

Vorig jaar heb ik voor mijn verjaardag een setje Bee’s Wraps gekregen. Bee’s Wraps is een herbruikbaar verpakkingsmateriaal voor voedsel. Ze zijn gemaakt van biologisch katoenen mouseline, bijenwas, jojobaolie en boomhars. De bijenwas en jojobaolie hebben antibacteriële eigenschappen waardoor je voedsel langer vers blijft en je de wrap steeds opnieuw kunt gebruiken. Volgens de website […]

Continue Reading

Rode paprika is nu van Syngenta…

Van duurzaamnieuws.nl: “Het octrooi op de rode paprika is in handen van het Zwitserse bedrijf Syngenta en betreft de resistentie tegen wittevlieg. Die eigenschap komt bij wilde paprika’s gewoon in de natuur voor. Maar met het octrooi krijgt Syngenta de eigendomsrechten over alle paprika (en peper)zaden, -planten en -vruchten die een natuurlijke afweer hebben tegen […]

Continue Reading

Duurzame wattenschijfjes

Naast het zoeken naar gezonder eten, vind ik het ook interessant om op andere gebieden te kijken naar gezondere of meer duurzame alternatieven. Het einde van mijn voorraad wattenschijfjes naderde en ik vroeg mij af of hiervoor een goed en milieuvriendelijker alternatief bestond. Naast de hoeveelheid afval, had ik ook mijn twijfels over de productie […]

Continue Reading

Meer structuur en tijd besparen bij het weekmenu

Gisteren schreef ik over al mijn hobbyprojectjes afgelopen weken. Haken werkt nogal verslavend en daardoor gaat er veel tijd in zitten. Het is ook zo makkelijk. ‘s Avonds voor de buis met een goede serie (New Girl!!), een kop thee en een haakwerkje, heerlijk! Zo ben ik tijdens het tv-kijken toch nog productief. Niet dat […]

Continue Reading

Gezond eten zit alweer redelijk in m’n ritme

Deze week merk ik dat ik heel snel weer overschakel naar gezonder eten. De eerste keer koste me dat best wat moeite (veel recepten opzoeken, ingrediënten kopen, keuzes maken over wat wel en wat niet, etc.). Omdat ik al best wat recepten verzameld heb de afgelopen tijd en beter weet hoe ik moet zoeken (bijvoorbeeld […]

Continue Reading

No waste / restjes opmaken

Ilse heeft afgelopen week op haar blog ‘Uit mijn keukentje‘ een serie geschreven met allerlei tips hoe je kunt voorkomen dat je voedsel weggooit. Ik plan zelf regelmatig restjesdagen in om op te eten wat er is overgebleven. Gisteren was ook zo’n dag. Ik bakte een omelet met restjes tomaat, bosui, champignons, rijst, spinazie en […]

Continue Reading

Bloemen voor de bijen (en vlinders)

Naast ons moestuintje heb ik een bloemenmengsel voor bijen en vlinders gezaaid. Een mix van 13 bloemen waar de bijen een waar feestmaal aan hebben. Lees hier waarom ik kies voor biologische zaden. Omdat ik vaak ontzettend geniet van de mooie bloemen, maar geen flauw idee heb hoe ze heten, ben ik gaan googlen. De […]

Continue Reading

Mark Bittman – What’s wrong with what we eat

In this fiery and funny talk, New York Times food writer Mark Bittman weighs in on what’s wrong with the way we eat now (too much meat, too few plants; too much fast food, too little home cooking), and why it’s putting the entire planet at risk.

Continue Reading

Dan Barber – How I fell in love with a fish

Chef Dan Barber squares off with a dilemma facing many chefs today: how to keep fish on the menu. With impeccable research and deadpan humor, he chronicles his pursuit of a sustainable fish he could love, and the foodie’s honeymoon he’s enjoyed since discovering an outrageously delicious fish raised using a revolutionary farming method in […]

Continue Reading