Archive | gezond eten RSS for this section

Fruitleer maken

Afgelopen zondag had ik veel aardbeien, blauwe bessen en frambozen over die op moesten. Laatst las ik ergens over fruitleer, gedroogde fruitpuree. Dat wilde ik natuurlijk een keer proberen! Hier vind je meer informatie over het maken van fruitleer, maar eigenlijk is het heel eenvoudig: fruit pureren en daarna op in de oven of voedseldroger […]

Continue Reading

Nog meer zeewier (en taart…)

Vandaag nog een uitprobeersel met zeewier: Pakjes kabeljauwfilet gemarineerd met kombu. Alleen dan koolvisfilet, want kabeljauw had ik niet Het recept vind je hier. We vonden het allebei erg lekker! Gisteren kochten we op de markt voor €5 twee dozen aardbeien, een doos frambozen en een doos blauwe bessen. Allemaal heel rijp, dus we konden […]

Continue Reading

Gezond eten zit alweer redelijk in m’n ritme

Deze week merk ik dat ik heel snel weer overschakel naar gezonder eten. De eerste keer koste me dat best wat moeite (veel recepten opzoeken, ingrediënten kopen, keuzes maken over wat wel en wat niet, etc.). Omdat ik al best wat recepten verzameld heb de afgelopen tijd en beter weet hoe ik moet zoeken (bijvoorbeeld […]

Continue Reading

Focus weer op gezonder eten

Na een drukke periode op mijn werk, heb ik na afgelopen weekend eindelijk weer de rust om beter te letten op wat ik eet. Eigenlijk is dat dom, want juist in de drukke periodes zou ik eigenlijk zo gezond mogelijk moeten eten om mijn lichaam zoveel mogelijk te voeden. Maar ja, zo werkt het helaas […]

Continue Reading

Koekjes van quinoa, bloemkool & (wilde) knoflook

Vorige week maakte ik een heerlijk recept uit de Flair. Het recept komt oorspronkelijk uit ‘The Green Kitchen’ van David Frenkiel & Luise Vindahl. Ingrediënten: 200 gr witte quinoa 200 gr bloemkoolroosjes 1 grote hand vol spinazie 2 tenen knoflook 4 eieren 200 gr verkruimelde feta 80 gr havervlokken (ik gebruikte gewoon havermout) zeezout en […]

Continue Reading

No waste / restjes opmaken

Ilse heeft afgelopen week op haar blog ‘Uit mijn keukentje‘ een serie geschreven met allerlei tips hoe je kunt voorkomen dat je voedsel weggooit. Ik plan zelf regelmatig restjesdagen in om op te eten wat er is overgebleven. Gisteren was ook zo’n dag. Ik bakte een omelet met restjes tomaat, bosui, champignons, rijst, spinazie en […]

Continue Reading

Variëren met havermout

Ik hou van havermout als ontbijt! Een heerlijk warm ontbijt waar ik de hele morgen op draai. Meestal eet ik mijn havermoutpap met bosbessen (of een rood fruit mengsel), rozijnen, creamed coconut en kaneel. Soms met appel, banaan of noten. Soms met een lepel honing erdoor. Op abeautifulmess.com vond ik inspiratie om eens wat meer […]

Continue Reading

Grapefruit.. brrr!

Deze week zaten er 2 grapefruits in mijn groentepakket. Ik heb grapfruits nooit lekker gevonden, maar weet wel dat ze erg gezond zijn. Dit weekend besloot ik eens met de grapefruits te experimenteren, want ik had op A Beautiful Mess een leuk idee gevonden: gebakken plakken grapefruit met suiker. Mocht je de bitterzure smaak van […]

Continue Reading

Mark Bittman – What’s wrong with what we eat

In this fiery and funny talk, New York Times food writer Mark Bittman weighs in on what’s wrong with the way we eat now (too much meat, too few plants; too much fast food, too little home cooking), and why it’s putting the entire planet at risk.

Continue Reading

John McDougall – The food we were born to eat

What food habits do all great civilizations have in common? John McDougall suggests that starch-based diets are the foods humans were born to eat. He has been studying, writing, and speaking out about the effects of nutrition on disease for over 40 years and is a bestselling author of several titles, including The Starch Solution.

Continue Reading