Archive | bakken RSS for this section

Hartige brie-nectarine-taart

Een aantal weken geleden maakte ik een heerlijke taart volgens dit recept: Taart met verse abrikozen en brie. Ik kon alleen geen verse abrikozen vinden, dus ik gebruikte verse nectarines, ook heerlijk! Is deze taart heel gezond? Tja, dat antwoord is waarschijnlijk ‘niet per se’. Vanuit de gedachte om onbewerkt en suiker/koolhydraatarm te eten is […]

Continue Reading

Fruitleer maken

Afgelopen zondag had ik veel aardbeien, blauwe bessen en frambozen over die op moesten. Laatst las ik ergens over fruitleer, gedroogde fruitpuree. Dat wilde ik natuurlijk een keer proberen! Hier vind je meer informatie over het maken van fruitleer, maar eigenlijk is het heel eenvoudig: fruit pureren en daarna op in de oven of voedseldroger […]

Continue Reading

Nog meer zeewier (en taart…)

Vandaag nog een uitprobeersel met zeewier: Pakjes kabeljauwfilet gemarineerd met kombu. Alleen dan koolvisfilet, want kabeljauw had ik niet Het recept vind je hier. We vonden het allebei erg lekker! Gisteren kochten we op de markt voor €5 twee dozen aardbeien, een doos frambozen en een doos blauwe bessen. Allemaal heel rijp, dus we konden […]

Continue Reading

Gezond eten zit alweer redelijk in m’n ritme

Deze week merk ik dat ik heel snel weer overschakel naar gezonder eten. De eerste keer koste me dat best wat moeite (veel recepten opzoeken, ingrediënten kopen, keuzes maken over wat wel en wat niet, etc.). Omdat ik al best wat recepten verzameld heb de afgelopen tijd en beter weet hoe ik moet zoeken (bijvoorbeeld […]

Continue Reading

Variëren met havermout

Ik hou van havermout als ontbijt! Een heerlijk warm ontbijt waar ik de hele morgen op draai. Meestal eet ik mijn havermoutpap met bosbessen (of een rood fruit mengsel), rozijnen, creamed coconut en kaneel. Soms met appel, banaan of noten. Soms met een lepel honing erdoor. Op abeautifulmess.com vond ik inspiratie om eens wat meer […]

Continue Reading

Suikervrije abrikozen-pitten-koekjes

Afgelopen zondag had ik zin om koekjes te bakken. Gezonde koekjes. Geïnspireerd op het basisrecept voor zandkoekjes maakte ik mijn eigen variant. Ik noem ze suikervrije abrikozen-pitten-koekjes. Ingrediënten 75 gram amandelmeel 75 gram volkoren tarwemeel 50 gram gemalen 4 koren vlokken (haver, gerst, tarwe, rogge) 100 gram gedroogde abrikozen 150 gram roomboter 1 ei 1 […]

Continue Reading

Zelfgebakken krentenbrood cadeau

Een paar weken geleden kocht ik bij Weekendbakery.com een koekjesstempel en een aantal papieren bakvormen om baksels in cadeau te doen. Vorig weekend bakte ik voor oma en mijn broertje een krentenbrood. Oma werd 86 en ik besloot een keer niet met een leuk plantje aan te komen, maar met een lekker baksel. Voor mijn […]

Continue Reading

Home Made Cookies :)

Afgelopen week bestelde ik bij Weekendbakery.com een koekjesstempel met de tekst ‘Home Made’. Erg leuk om je zelfgebakken koekjes net dat beetje extra te geven, helemaal als je ze cadeau geeft. Ik was eigenlijk op zoek naar wat papieren bakvormen om cakes of broden in cadeau te doen en stuitte toen op de koekjesstempel. Ik […]

Continue Reading

Kerstimpressie

Allereerst wens ik jullie een heel mooi en liefdevol 2014 toe! Ik heb heerlijk genoten van mijn kerstvakantie, vandaar dat het op mijn blog ook erg rustig was de afgelopen dagen. Ik vond het heerlijk om op andere blogs te lezen over kerstdiners en hoe de feestdagen ingevuld werden, maar had zelf niet de puf […]

Continue Reading

Pizzabroodjes

Bij hetzelfde diner als waar ik het gehaktbrood en de spruitjes voor maakte, zette ik ook pizzabroodjes op tafel. Opnieuw een recept afkomstig van een andere blog: Eenvoudig Leven. Het recept kunnen jullie op die website vinden, maar het komt er eigenlijk op neer dat je een pizzadeeg uitrolt en belegt met ingrediënten naar keuze. […]

Continue Reading