Bee’s Wrap

Vorig jaar heb ik voor mijn verjaardag een setje Bee’s Wraps gekregen. Bee’s Wraps is een herbruikbaar verpakkingsmateriaal voor voedsel. Ze zijn gemaakt van biologisch katoenen mouseline, bijenwas, jojobaolie en boomhars. De bijenwas en jojobaolie hebben antibacteriële eigenschappen waardoor je voedsel langer vers blijft en je de wrap steeds opnieuw kunt gebruiken. Volgens de website zo’n 10-12 maanden, uitgaande van zo’n twee keer per week.

Ik ben erg blij met mij Bee’s Wraps! In het begin moest ik er even aan wennen. Uit automatisme greep ik nog vaak naar het huishoud- of aluminiumfolie. Of ik vergat de wraps schoon te maken.. Inmiddels is het gebruik van deze milieuvriendelijke wraps wel ingeburgerd en gebruiken we ze regelmatig. Ik merk bij sommige producten, bijvoorbeeld taugé, echt heel duidelijk verschil in houdbaarheid. Een bakje taugé een week goed houden in de koelkast lukt me niet met gewone folie.

Je kunt Bee’s Wraps o.a. kopen bij www.greenjump.nl. Ik heb geen aandelen in dit bedrijf ofzo, ik ben gewoon fan hun producten!
Ik overweg om ‘boterhamzakjes’ aan te schaffen. Ik heb namelijk een lunchbox met vakjes gekocht waarin brood niet zo goed past (dat was bewust, omdat ik juist meer hapjes dan brood wil meenemen), maar ik neem toch af en toe wel brood mee en dan gebruik ik liever een milieuvriendelijker alternatief in plaats van plastic boterhamzakjes.

2014-11-05 wrap 1

speculaascake in de bee’s wrap

2014-11-05 wrap 2

na drie dagen nog kakelvers! :)

2014-11-05 wrap 3

twee boterhammen in een bee’s wrap (je brood smaakt dan wel een piep klein beetje naar bijenwas)

2014-11-05 wrap 4

na de lunch neemt de wrap bijna geen ruimte meer in in je tas

2014-11-05 wrap 5

Deze foto’s zijn van drie maanden terug ofzo, ik weet niet meer wat eronder zit haha ;) Hier kun je wel goed zien dat de bee’s wraps goed om de bakjes heen sluiten. Je kunt ze met je handen iets verwarmen, waardoor ze heel flexibel worden. In de koelkast gaan ze dan niet meer los.

2014-11-05 wrap 6

close-up

 

 

Geen Reacties.

Laat een reactie achter