Weekje zonder facebook

Een weekje niet op facebook, gewoon om eens te kijken wat ik nou echt mis. Ik had eigenlijk bedacht om alleen afgelopen weekend facebook eens dicht te laten. Nu ik dit typ valt me pas op hoe stom dit eigenlijk klinkt. Een heel weekend zonder facebook?? Net of ik er hartstikke aan verslaafd ben. Misschien toch wel meer dan ik denk..? (Jij ook?) Tel maar eens hoe vaak je de neiging om ‘ff facebook te checken’ moet onderdrukken. Het gaat zo automatisch.. iPad open, mail checken, koekeloeren op facebook, rondje langs een aantal blogjes… Gaat inmiddels helemaal op de automatische piloot.

Ik heb Gmail en Facebook al een hele tijd niet meer op mijn telefoon geïnstalleerd. Gmail omdat ik dan steeds mailtjes lees, maar niet kan of wil antwoorden (typen op zo’n klein scherm schiet gewoon niet zo op) en er toch over blijf nadenken. In geval van nood kan ik bij mijn mail en dat is handig, maar in alle andere gevallen wil ik alleen mijn mail openen als ik ook tijd heb om de binnengekomen mails te lezen en te beantwoorden. Facebook heb ik verwijderd omdat de app veel ruimte inneemt op mijn inmiddels ietwat verouderde smartphone en omdat ik er anders steeds even op kijk. Verleiding weghalen helpt bij mij. Net zoals geen snoep in huis halen ervoor zorgt dat ik niet meer snoep. (Zelfbeheersing… tja… blijft soms lastig ;)).

Maar goed, het weekend beviel wel, dus ik dacht: ik plak er nog een paar dagen aan vast. Nu dus al vijf dagen niet meer op facebook geweest. Ik moet overigens eerlijk bekennen dat ik voor mijn werk wel twee keer facebook heb geopend (en dan alleen bij de meldingen rechtsboven gekeken of daar iets tussen stond waar ik iets mee moest, dat was niet zo, dus toen ook heel gauw weer klik-op-het-kruisje). Wat ik tot nu toe mis? Geen idee… De uitslagen van alle bekenden die afgelopen weekend de 4 Mijl hebben gelopen waarschijnlijk? Wat foto’s van wat mensen gegeten of gedaan hebben afgelopen dagen?

Misschien houd ik het wel zo en ga ik bijvoorbeeld een half uurtje per week even ongegeneerd rondneuzen en laat ik facebook de rest van de week dicht (op werkgerelateerde post na, want facebook is nu eenmaal wel heel effectief). Ik post al langer nog vrij weinig dingen zelf op facebook. Maandag is mijn fiets gestolen, toen wilde ik dat eigenlijk wel op facebook zetten. Om twee redenen: 1. misschien heeft iemand een fiets te koop voor een mooi prijsje; 2. de reacties van anderen over hoe sneu het wel niet is, zijn soms best even fijn. Gelukkig had ik dinsdag via marktplaats alweer een nieuwe fiets en bleek het ook zonder de reacties van anderen wel goed te komen :-)

Hoe verslaafd zijn jullie aan facebook?

 

Tags:

Eén Reactie op “Weekje zonder facebook”

  1. Geld Vertrouwen 19 april, 2017 at 22:07 #

    Facebook heb ik enkel en alleen nog maar om af en toe te kijken naar onzin filmpjes. als ik tijd heb. irl is veeel leuker. :)

Laat een reactie achter