Hartige brie-nectarine-taart

Een aantal weken geleden maakte ik een heerlijke taart volgens dit recept: Taart met verse abrikozen en brie. Ik kon alleen geen verse abrikozen vinden, dus ik gebruikte verse nectarines, ook heerlijk!

Is deze taart heel gezond?

Tja, dat antwoord is waarschijnlijk ‘niet per se’. Vanuit de gedachte om onbewerkt en suiker/koolhydraatarm te eten is dit recept geen top 10. Ik eet eigenlijk niet zoveel zuivel, maar vind dat af en toe wel lekker. De ricotta zou je kunnen weglaten of vervangen door room, maar het maakt de vulling wel extra lekker. Brie kun je eventueel vervangen door geitenkaas als je dat beter verdraagt.

Ik heb de taart met roomboterbladerdeeg uit de winkel gemaakt, je kan het deeg ook zelf maken. Ik denk dat helemaal zonder bladerdeeg ook wel kan als je dat niet wilt eten. Ik vind het bij hartige taarten wel erg lekker.

Is deze taart dan ongezond?

Ook niet per se. Het is nog altijd veel gezonder dan veel gefabriceerd voedsel. Er zitten veel eieren in, samen met de ontbijtspek vult dat goed. De spek kwam van de bio slager, zonder toevoegingen.

 

De taart is de volgende dag koud ook heerlijk als lunch!
Kortom, niet een taart die ik wekelijks ga maken, maar zo af en toe is ie wel heel erg lekker!!

2014-09-20 taart

Nog niet gebakken (alleen het bladerdeeg had al even in de oven gestaan)

Tags: , , , , , , , , ,

Geen Reacties.

Laat een reactie achter