Duurzame wattenschijfjes

Naast het zoeken naar gezonder eten, vind ik het ook interessant om op andere gebieden te kijken naar gezondere of meer duurzame alternatieven. Het einde van mijn voorraad wattenschijfjes naderde en ik vroeg mij af of hiervoor een goed en milieuvriendelijker alternatief bestond. Naast de hoeveelheid afval, had ik ook mijn twijfels over de productie van wattenschijfjes. Ze worden gebleekt met agressieve middelen. Biologische wattenschijfjes zijn wat dat betreft natuurlijk ook een optie, maar vrij prijzig! Ik zocht eigenlijk een oplossing die beter voor het milieu, mijn huis en mijn portemonnee is.

Even googlen en ik vond een hele goede oplossing: zelf wattenschijfjes haken :-) Weer een mooi DIY projectje, haha! Hier een linkje naar wat patroontjes. Het resultaat?

2014-09-28 wattenschijfjes 1

Ik haakte 5 wattenschijfjes van Linea Pura katoen (biologisch) van Lana Grossa.

2014-09-28 wattenschijfjes 2

Close-up, ca. 5 cm doorsnee

2014-09-28 wattenschijfjes 3

1 gebruikte en 4 nieuwe wattenschijfjes

Ik spoel het wattenschijfje steeds na gebruik uit met lauw water en leg het te drogen. Zo gebruik ik het een paar dagen voor het de was in gaat. De wattenschijfjes bevallen erg goed. Ze worden ook goed schoon nadat ik make-up heb verwijderd met een beetje (avocado)olie. Ook blijven er niet echt make-up vlekken achter, zoals ik toch had verwacht. Dat zal natuurlijk ook met de kleur te maken hebben, wellicht zie je dat beter op witte ‘wattenschijfjes’.

Weer een mooi alternatief gevonden om mijn leven iets milieuvriendelijker te maken :-)

Tags: , ,

Eén Reactie op “Duurzame wattenschijfjes”

  1. Geld Vertrouwen 22 april, 2017 at 21:24 #

    is dit hygiënisch? misschien toch maar een lijstje maken?

    http://geldvertrouwen.nl/maak-een-lijstje/

Laat een reactie achter