Bakken met geld uitgegeven :-)

Want: we hebben vorige week een auto gekocht en ik heb me ingeschreven voor de studie natuurvoedingsadviseur bij CIVAS!

Een paar weken geleden bedachten we dat het onderhand toch echt wel prettig zou zijn om zelf een auto te hebben. Het scheelt veel geld om er geen te hebben, maar het werd nu tijd voor een eigen auto. Al snel vond mijn vriend een mooie occassion waar we allebei heel enthousiast over waren, een Mazda Demio uit 2000. Met weinig op kilometers op de teller en altijd heel goed onderhouden. Na een testritje waren we overtuigd :-)

2014-09-24 auto gekocht 2014-09-24 auto sleutels
Vorige week donderdag konden we ‘m ophalen, dus afgelopen weekend hebben we natuurlijk even een ritje in onze nieuwe bolide gemaakt. Wat rijdt hij lekker! In 2013 kregen alle kinderen en kleinkinderen wat geld van opa en oma nadat ze de boerderij hadden verruild voor een kleiner huis. Deze gift stond nog altijd op mijn bankrekening in afwachting van een geschikte bestemming. Ik vond de auto heel geschikt. Zo bleef er voor ons beide nog een heel acceptabel bedrag over.

En na (heeeeeeeel) lang wikken en wegen heb ik besloten om me in te schrijven voor de cursus Natuurvoedingsadviseur bij CIVAS. Het lijkt me erg interessant om meer te leren over voeding en de werking van je lichaam. Ik twijfelde zolang omdat ik nog weleens (*ahum*) de neiging heb om alles wat ik leuk vind in werk om te zetten. Ik was bang dat het door de studie verplicht zou worden en de lol eraf zou gaan. Ook twijfelde ik tussen de studies Voedingsdeskundige en Natuurvoedingsadviseur. En hoe zit dat eigenlijk met certificaten enzo? Twijfel twijfel…

2014-09-24 studieboeken

Ik heb nu besloten om gewoon te beginnen aan de studie die me het meest interessant leek. Geen tijdsdruk, gewoon omdat ik graag meer te weten wil komen. Ik heb geen einddatum voor mezelf en weet nog niet zeker of ik ook examen ga doen (vast wel, ik ken mezelf, maar wil het op dit moment nog niet beslissen). Als ik merk dat m’n enthousiasme verdwijnt, stop ik er gewoon mee. Als ik er alleen maar enthousiaster van word, doe ik het examen en ga ik daarna uitzoeken of ik er echt werk van wil maken. Het kost me € 500, maar dat vind ik een investering in mezelf waard :-) En na vier jaar student-af, heb ik eigenlijk wel zin om weer eens de boeken in te duiken. Een mens is immers nooit uitgeleerd.

Bakken met geld uitgegeven dus afgelopen week, maar ik kocht er mobiliteit/vrijheid en een nieuwe uitdaging voor. Best goed besteed!

 

Tags: , , , ,

Eén Reactie op “Bakken met geld uitgegeven :-)”

  1. Daan 7 september, 2015 at 10:16 #

    En? Hoe is de natuurvoedingsadviseur cursus bevallen? Ik ben nu ook erg aan het twijfelen om het te gaan doen (en ze lijken zo op elkaar!). Gr

Laat een reactie achter