Meer structuur en tijd besparen bij het weekmenu

Gisteren schreef ik over al mijn hobbyprojectjes afgelopen weken. Haken werkt nogal verslavend en daardoor gaat er veel tijd in zitten. Het is ook zo makkelijk. ‘s Avonds voor de buis met een goede serie (New Girl!!), een kop thee en een haakwerkje, heerlijk! Zo ben ik tijdens het tv-kijken toch nog productief. Niet dat dat altijd moet, maar soms voelt het beter. Voor mij.

Al dat haken betekent wel dat ik daardoor minder bezig ben geweest met gezond eten en het maken van weekmenu’s. Dat gaat bij mij namelijk hand in hand. Geen weekmenu = geen structuur = met honger naar de winkel = snelle en makkelijke dingen in het mandje. Ik kan daar eigenlijk ook nog aan toevoegen dat we daardoor ook aanzienlijk meer geld uitgeven aan boodschappen en er helaas ook meer in de prullenbak belandt.

“Jaaa, maar ik heb gewoon niet zo’n zin steeds een heel plan uit te werken…” Pff, zucht, steun, klaag! Het kost ook even tijd, maar ik ben er achteraf altijd blij mee. En het hoeft niet ingewikkeld. Omdat het op papier staat hoeft het er nog niet uit te zien als een menukaart van een vijfsterrenrestaurant. Gewoon ‘ macaroni’ of ‘ gebakken piepers met boontjes en slavink’ volstaat ook.

Afgelopen zaterdag ging ik er dus maar weer even voor zitten en bedacht ik een ‘systeem’ om het plannen makkelijker te maken. Net als vroeger eigenlijk: ‘woensdag gehaktdag’. Dat scheelt alweer een heleboel mogelijke gerechten en je hebt er gelijk zicht op hoe vaak je vis, vlees of vegetarisch eet. En komt het een keer niet volgens schema uit, dan eet je toch lekker wat anders! Zo makkelijk!

2014-08-28 weekmenu 1

Dus deze hangt nu op de koelkast :-)

 

Op maandag kookt mijn vriend altijd, omdat ik ‘s avonds op tijd weg moet. Er staat nu 1x in de week vis. Dat wil ik eigenlijk vaker eten, maar ik vergeet het altijd. Stom, slaat nergens op, maar het zit gewoon niet zo in m’n systeem. Ik denk omdat ik heel lang vis niet zo lekker vond. Er gaan dus soms weken voorbij dat we geen vis eten. Nu ieder geval 1x per week en wellicht op maandag of zaterdag ook nog eens.

Het leuke is dat ik gelijk voor deze week al van dit lijstje afwijk :-) Omdat we al behoorlijk meer aan boodschappen hebben uitgegeven, dan normaal in een hele maand, besloten we om deze week door te komen met wat er nog in huis is (meer dan genoeg!!).

2014-08-28 weekmenu 2

Gisteren weer een overheerlijk brood uit de oven getoverd, zondagavond redelijk verantwoorde brownies (met rode biet!) gebakken, en weer fijn wat restjes uit de vriezer opgegeten.

Hopelijk gauw weer in het ritme!

Tags: , ,

Geen Reacties.

Laat een reactie achter