No waste / restjes opmaken

Ilse heeft afgelopen week op haar blog ‘Uit mijn keukentje‘ een serie geschreven met allerlei tips hoe je kunt voorkomen dat je voedsel weggooit. Ik plan zelf regelmatig restjesdagen in om op te eten wat er is overgebleven.

Gisteren was ook zo’n dag. Ik bakte een omelet met restjes tomaat, bosui, champignons, rijst, spinazie en wat verse kruiden uit de tuin. Ik klutste drie eieren, ze hadden allemaal twee dooiers… dat was best vreemd…

2014-06-09 restjes 1 2014-06-09 restjes 2Ik had nog 2/3 van een bloemkool over, die heb ik gekookt. Een paar stronkjes bij het avondeten en de rest vandaag als soep.

Van eerder deze week waren er nog 2 bloemkoolkoekjes over. Alles bij elkaar een flink bord vol!

2014-06-09 restjes 3En het grote voordeel van af en toe geen boodschappen doen, maar restjes opeten? Een lege koelkast!

2014-06-09 restjes 4

Kijk voor meer tips over het bewaren en hergebruiken / zelf kweken van diverse fruit en groente een HIER. Erg leuke tips!

Tags: , ,

Geen Reacties.

Laat een reactie achter