Variëren met havermout

Ik hou van havermout als ontbijt! Een heerlijk warm ontbijt waar ik de hele morgen op draai. Meestal eet ik mijn havermoutpap met bosbessen (of een rood fruit mengsel), rozijnen, creamed coconut en kaneel. Soms met appel, banaan of noten. Soms met een lepel honing erdoor. Op abeautifulmess.com vond ik inspiratie om eens wat meer te variëren met havermout.

Zondagochtend maakte ik twee versies: een met zomerfruit, mango, kaneel en kokosbloesemsuiker, en een versie met cacaopoeder, amandelpasta, walnoten en banaan.

2014-06-05 havermout 1 2014-06-05 havermout 2 2014-06-05 havermout 3

Je kunt variëren met havermoutpap of havermout uit de oven, met ingrediënten naar keuze!

Tags: , , , , , , ,

5 Reacties op “Variëren met havermout”

 1. Harry 29 augustus, 2015 at 08:37 #

  Teunie, wees slim en maak voor je geleizakhouder een paar extra zakekn van katoen (goede delen oude lakens of sloop, als het maar in de kookwas kan). Je wilt geen vlierbessenpaars in je appelgelei toch? Kun je achter elkaar door spul uit laten lekken. Ik heb hem nl. ook. Voor karnemelk, ook de echte, is de stof aan de holle kant, katoen werkt dan beter. Duw niet op de moes, dan wordt je gelei troebel. Als je zo’n zak uitgelekte pitjesmoes hebt is de pulp niet lekker (pitjes) op cake of in yoghurt, maar hang de moes in de zak nog even in een half litertje water en je hebt of vruchtendrank, (eventueel wat suiker of honing erbij) of een dunne siroop, geen last van pitjes en lekker… Wie dicht aan de Duitse grens woont kan in supermarkten allerlei bakhulpen kopen, ook voor zuurdesem, kun je de Hermann of vriendscahpscake mee starten. Ook hebben ze daar (Grafschafter) heller sirop, goedkoper dan de Engelse en vroeger in Nederland bekend als goudstroop, honinggeel en echt een verfijnde uitvoering van gewone stroop, ze hebben elk hun eigen toepassing, goudstroop vooral in baksels die mooi blankgeel van kleur moeten blijven.Ook echte karnemelk (buttermilch) is in Dld gewoon te koop, lekker als je geen zelfbotermakende boer weet te vinden.

 2. http://livinggenre.com/20.html 19 oktober, 2015 at 19:05 #

  You’ve managed a first class post

 3. http://www.www2go.info/oriflame.lap.hu 7 december, 2015 at 11:18 #

  It’s imperative that more people make this exact point.

 4. auto insurance 19 december, 2015 at 18:35 #

  Gee willikers, that’s such a great post!

 5. http://www.ilpaparazziphotobooth.com/ 19 april, 2016 at 16:57 #

  Normally I’m against killing but this article slaughtered my ignorance.

Laat een reactie achter