Nog meer zeewier (en taart…)

Vandaag nog een uitprobeersel met zeewier: Pakjes kabeljauwfilet gemarineerd met kombu. Alleen dan koolvisfilet, want kabeljauw had ik niet ;) Het recept vind je hier. We vonden het allebei erg lekker!

2014-06-22 vispakketje

De pakketjes voordat ze de oven ingaan.

Gisteren kochten we op de markt voor €5 twee dozen aardbeien, een doos frambozen en een doos blauwe bessen. Allemaal heel rijp, dus we konden ze niet te lang laten liggen. Ik besloot een deel te gebruiken voor op een taart. Dus voordat jullie het idee krijgen dat ik altijd gezond eet, eerst een foto van mijn lunch (en toetje) vandaag:

2014-06-22 taart

Van de rest van het fruit heb ik ‘fruitleer’ gemaakt, meer daarover lees je morgen! :-)

Tags: , , , ,

3 Reacties op “Nog meer zeewier (en taart…)”

 1. Henriette 1 juli, 2014 at 09:24 #

  Hoi!!!
  Ik kwam via google op jou website terecht (En deze gelijk toegevoegd aan mijn favorieten!)
  Ik was namelijk aan het zoeken naar een recept met zeewier, dat wil ik vanavond voor de eerste keer gaan eten ….
  Ben zo benieuwd hoe het smaakt, maar wil het een beetje in het eten verstoppen zodat man en kids het niet gelijk herkennen ;).
  En we eerst een beetje kunnen wennen aan de smaak.
  Ik eet zelf namelijk geen brood meer etc.. dus was ook een beetje bang voor mijn jodiumgehalte zeg maar. Vandaar dat ik aan het zeewier wil! Ga zometeen op zoek waar ik het kan kopen. Waar koop jij het? ik zat de denken dat misschien de albert heijn XL het heeft?
  Groetjes Henriette.

  • Lucky 9 mei, 2017 at 19:06 #

   That’s 2 clever by half and 2×2 clever 4 me. Thnaks!

 2. De Gezonde Zoektocht 1 juli, 2014 at 11:48 #

  Hoi Henriette,

  Leuk dat je mijn website gevonden hebt! Ik ben erg benieuwd wat je van zeewier vindt. Het smaakt ongeveer zoals je verwacht dat het smaakt, een beetje zeeïg (als dat een woord is). Niet echt naar vis, vind ik zelf.
  Ik heb mijn zeewier bij de Ekoplaza gekocht, in de koeling bij de kiemgroente. Ik las op een andere blog dat ze er ook zakjes gedroogd zeewier hebben, die is nog langer houdbaar, maar heb ik nog niet gevonden. Verschilt misschien ook per winkel.
  Bij mijn volgende bestelling koop ik ook wat bij Pit & Pit (www.pit-pit.com) denk ik!

  Groetjes, Jacolien

Laat een reactie achter