Fruitleer maken

Afgelopen zondag had ik veel aardbeien, blauwe bessen en frambozen over die op moesten. Laatst las ik ergens over fruitleer, gedroogde fruitpuree. Dat wilde ik natuurlijk een keer proberen!

Hier vind je meer informatie over het maken van fruitleer, maar eigenlijk is het heel eenvoudig: fruit pureren en daarna op in de oven of voedseldroger drogen. Ik pureerde het rood fruit en deed er nog een banaantje bij. Bij de helft voegde ik ook nog wat chiazaad.

2014-06-23 fruitleer 1

Het fruitleer aan het eind van de droogtijd. Ik weet niet meer precies hoelang het heeft gedroogd, want we zijn tussendoor even weg geweest en hebben de droger toen uit gezet.

2014-06-23 fruitleer 2

Van de bovenste laag was het bakpapier heel gemakkelijk te verwijderen, de tweede laag was iets meer peuterwerk…

2014-06-23 fruitleer 3

Het resultaat: een vrij buigbaar en doorzichtige ‘lap’, die je in reepjes of blokjes kunt snijden.

Het fruitleer smaakt heerlijk! Het is eigenlijk heel geconcentreerd fruit, dus het smaakt heel sterk en zoet. De textuur is vrij droog, maar het wordt zachter zodra je het in je mond hebt. Een ideale vervanger voor snoep uit de winkel, helemaal zonder hulpstoffen en extra suiker. Bijkomend voordeel: je huis ruikt de hele middag heerlijk naar aardbeien :-)

Tags: , , , , , ,

Geen Reacties.

Laat een reactie achter