Boeketje ‘onkruid’

Vandaag plukte ik een bosje ‘onkruid’, of een veldboeket, net hoe je het noemen wilt! Er staat van alles in bloei, van de helft weet ik de naam niet eens.. maar als je hier en daar een mooie takje of bloemetje plukt, heb je al gauw een mooi bosje voorjaar voor op tafel:

2014-05-04 veldboeket 1 2014-05-04 veldboeket 2 2014-05-04 veldboeket 3

Ik herken in ieder geval boterbloemen, fluitekruid, robertskruid en vergeet-mij-nietjes. Aangevuld met nog een paar witte en gele voor mij onbekendeĀ  bloemetjes en wat aren en siergras.

Ik ontdekte vanmiddag ook dat het veldje tegenover ons huis vol staat met kleine kamilleplantjes, dus ik kan later dit jaar mijn lol op! Ik vind een paar takken kamille in een vaasje prachtig! :)

Onderweg werden we aangesproken door een wat oudere vrouw, die het fantastisch vond dat ik een wildboeketje had geplukt. Ze gaf me zelfs nog een paar tips waar ik nog meer mooie bloemen langs de weg kan vinden. Leuk, die spontane ontmoetingen :-).

Tags: , ,

Geen Reacties.

Laat een reactie achter