Een beginnetje in de moestuin

Afgelopen weken zijn we weer begonnen aan (de voorbereidingen voor) de moestuin. We hebben de tuin weer netjes opgeruimd na de winter, de grond omgespit, wat bakken verplaatst en voorgezaaid in de vensterbank. Onlangs hebben we de eerste slaplantjes naar buiten verplaatst, onder onze nieuwe kweekkas.

We hebben geplant of gaan planten dit seizoen: ijsbergsla, kropsla, rucola, worteltjes, knoflook, prei, tomaatjes, andijvie, snijbiet, spinazie, courgette en komkommer. Oja, had ik al gezegd dat we ongeveer 2,5 vierkante meter hebben…? Creatief met kistjes en potten zeg maar! We kijken wel wat er van komt. De sla ging erg goed vorig jaar, maar als we drie worteltjes ter grootte van een vinger hebben gegeten, dan was dat het wel haha!

Naast de moestuin heb ik een bloemenmix voor vlinders en bijen gezaaid als extra beloning voor hun werk :)

begin 1

komkommerplantje in de vensterbank

begin 2

tomaatjes en prei

begin 3

De eerste slaplantjes onder de kas, de knoflook groeit al goed, en m’n peterselie en basilicum heb ik in de verticale kruidentuin geplant. Voor de voorjaarssfeer nog wat prachtige narcissen en viooltjes, als die straks uitgebloeid zijn is er weer meer plek voor de moestuin. Achterin de hoek trouwens nog een blauwe bes (hopelijk dit jaar meer opbrengst dan de vijf verschrompelde besje van vorig jaar!)

begin 4

Rucola in het mandje aan de schutting, waar het mooi wat zon kan meepakken. Verder wat vaste planten. Daartussen heb ik de bloemenmix gezaaid, dus het zal gauw wat rommeliger worden :)

begin 5

Onze wilde narcisjes langs het tuinpad :)

Tags: , ,

2 Reacties op “Een beginnetje in de moestuin”

  1. Carley 9 mei, 2017 at 18:27 #

    ) é verdade! E faz-nos pensar como é que os povos cujos andtsapsaeos passaram séculos em campo de batalha a largar bombas sentem o cumprimento social como um perigo…

  2. Bethesda wuto insuranc 7 juni, 2017 at 12:53 #

    I know Scott can’t skate etc. but if the Preds try the same nonsense other teams have with Toews tonight I am looking for a big response from Scott. Go hawks and lets circle the wagons tonight.

Laat een reactie achter