Rauwe chocolade

Onlangs kocht een een proefpakketje rauwe chocolade bonbons bij Dhana Chocolade.

Rauwe chocolade zijn chocoladeproducten gemaakt van gemalen cacaobonen, gemixt met rauwe producten. Alle benodigde ingrediënten worden niet of nauwelijks verhit waardoor alle voedingstoffen behoudt blijven en je echte chocolade proeft zonder de toevoeging van melk. Door verhitting en toevoeging van zuivelproducten in chocolade worden de prachtige voedingstoffen niet of nauwelijks opgenomen door het lichaam.
NU heb je echt profijt van deze heerlijkheid.
Rauwe cacao bevat een grote hoeveelheid magnesium. Tegenwoordig hebben veel mensen een tekort aan magnesium. Magnesiumtekort kan leiden tot constipatie, diabetes, MS, agressiviteit, nerveusheid, hormonale problemen, depressiviteit, reuma, acne, anorexia en nog veel meer narigheid.
Veel magnesium helpt onder ander het hart te ondersteunen, is goed voor de hersenen, werkt als natuurlijke laxeermiddel, maakt de menstruatie gemakkelijk, helpt de botten te versterken en laat de spieren ontspannen. Door het regelmatig eten van rauwe chocolade kunnen zo veel problemen verholpen worden.

Ik was al langere tijd nieuwsgierig naar rauwe chocolade, maar het was er nog niet van gekomen dit eens te proberen. Op de Ommelander Markt kocht ik een proefpakketje met 6 bonbons:

2014-02-17 rauwe choco 1In het pakketje zaten 6 verschillende smaken chocolade. Bijvoorbeeld lavendel-honing-karamel, sinaasappel-kokos, kardemom, tarwegras-spirulina-gojibes.

2014-02-17 rauwe choco 2 2014-02-17 rauwe choco 3 2014-02-17 rauwe choco 4Ik ben niet erg fan van kokos. Bij een aantal vond ik de kokossmaak te overheersend. Maar dat is natuurlijk persoonlijk, want op zich waren de smaakcombinaties wel verrassend lekker. De spirulina-chlorella-tarwegras bonbon vond ik persoonlijk de minst lekkere. De bonbon met kardemom vond ik heerlijk, maar mijn favoriet was toch echt die met dadel en vijg:

2014-02-17 rauwe choco 5Ik vond elke bonbon een cadeautje van smaaksensaties op zich. Erg leuk om te proberen. Een aantal bonbons zou ik ook graag vaker kopen. Deze chocolade is niet verslavend en dat is erg fijn. Je geniet van 1 bonbon en dan is het ook goed. Je hoeft er niet per se nog twee ;). Dat mag natuurlijk wel, want deze bonbons zijn best gezond. Maar je hebt een lekker verzadigd gevoel na zo’n bonbon, dus die behoefte aan meer is niet zo aanwezig als bij gewone chocolade.

Dhana Chocolade biedt ook workshops aan, dat zou ik wel een keer leuk vinden om te doen!

Eén Reactie op “Rauwe chocolade”

  1. Chris 6 maart, 2014 at 17:04 #

    Wat leuk! We zijn op zoek naar hetzelfde. Ik houd je blog goed in de gaten.
    Succes!

Laat een reactie achter