DIY: haarmasker

Het is goed om je haar en huid af en toe eens extra te verwennen. Voor mijn haar maak ik meestal zelf een haarmasker. Dat is hartstikke simpel. Als je googelt op ‘zelf haarmasker maken’ vind je allerlei recepten voor elk haartype. Ik vind zelf de combinatie avocado-olijfolie-honing erg fijn. Mijn haar wordt er lekker zacht en glanzend van.

Het is eigenlijk heel eenvoudig: pureer een avocado met een eetlepel honing en een flinke scheut olijfolie tot een gladde massa en verdeel dat over je haar (even lekker masseren!). Dit laat je een half uurtje intrekken. Ik doe meestal een plastic zakje over mijn haar, zodat het niet per ongeluk drupt. Daarna je haar goed uitspoelen en eventueel met een beetje shampoo wassen. Je haar ruikt die dag nog wel naar avocado, maar dat vind ik zelf niet zo erg (beter dan naar zo’n chemisch goedje..).

2014-02-18 avocado haarmasker

Tags: , , ,

Geen Reacties.

Laat een reactie achter