30 dagen 30 dingen: het resultaat

Januari is alweer even voorbij, hoog tijd dus voor een update van mijn ‘30 dagen uitdaging‘! In een poging om ons huis verder te ontrommelen, besloot ik in januari iedere dag iets weg te doen (verkopen, weggeven of weggooien). Een aantal vragen die je kunnen helpen je spullen de deur uit te doen zijn:

  1. gebruik je dit item regelmatig?
  2. zo niet, heeft het emotionele waarde?
  3. houd ik dit item omdat ik me ertoe verplicht voel?
  4. denk ik dat ik het leuk zou moeten vinden?
  5. bewaar ik dit alleen voor het geval dat?
  6. heb ik meerdere van deze dingen?
  7. kan iets anders hetzelfde doen?
  8. houd ik dit item voor die ene keer in het jaar dat ik het gebruik?
  9. is het de tijd waard om het schoon te maken?
  10. kan ik de ruimte die het inneemt voor iets anders gebruiken?

Ik heb niet iedere dag 1 ding gezocht, maar soms wat vooruit of met terugwerkende kracht opgeruimd. Alle spullen voor de kringloop heb ik gisteren pas weg gebracht, maar die stonden al twee weken klaar in een grote tas in het voorraadhok.

Een aantal zaken heb ik bij elkaar gebundeld als 1 item  (bestek, of dezelfde kledingitems):

1: cd
2: cd
3: cd
4: spiegel
5: mandje
6: bestek
7: wasrek
8: boek via bol.com
9: rooster magnetron
10: kerstboom
11: plantenbakjes
12: 6 slaapshirts
13: 5 hemdjes
14: 5 shirts
15: 1 jurkje
16: 3 leggings
17: 1 broek
18: 2 bolero’s
19: 1 kol sjaal
20: 6 sportshirts
21: 1 sportvest
22: 1 bh
23: 1 riem
24: calendula, over datum
25: restje bio-oil
26: make-up remover
27: luchtverfrisser wc
28: restje allesreiniger
29: restje schuurmiddel
30: restje vaseline lippenbalsem

Het voelt echt weer een stuk leger in huis, nu er weer 30 troepjes weg zijn. Niet alles is ‘troep’ natuurlijk, alle kleding die ik weg deed kan nog prima een tweede leven krijgen, maar het lag ongebruikt in mijn kast, en dat is zonde.

Ik heb gisteren ook direct een zak lege flessen en bierflesjes weggebracht en de la met tasjes uitgezocht. Ik nam een grote tas met kleine plastic tasjes ook mee naar de kringloopwinkel, die kunnen ze daar goed gebruiken. Opgeruimd staat netjes!

Ik denk niet dat ik een 365-dagen uitdaging zou volhouden. Maar een paar keer per jaar een 30-dagen uitdaging is denk ik wel nuttig. Gewoon weer even een goed rondje door je huis om te kijken of het langzaam niet weer volloopt met spullen. Of nog eens kritisch kijken naar de spullen die nu met de hakken over de sloot mochten blijven. Misschien ben ik stiekem wel een beetje neurotisch ofzo, maar ik vind het een heerlijk gevoel dat ik van alle kastjes en laatjes weet wat erin ligt. Geen kasten of lades met rommel die eigenlijk alleen maar in de weg ligt.

En het blijft me verbazen hoeveel we al hebben weggedaan en dat we eigenlijk nog niets gemist hebben. Zouden we dan eigenlijk allemaal gewoon te veel spullen hebben?

Tags: , , ,

Geen Reacties.

Laat een reactie achter