Tagliatelle met zalm en zeekraal

Zaterdag kochten we zeekraal op de markt. We waren van plan een lekker visje te kopen en waren allebei eigenlijk wel benieuwd naar hoe zeekraal zou smaken.

Op internet vond ik een recept voor tagliatelle met zalm en zeekraal. Ik heb het hier en daar wat aangepast:

Tagliatelle met zalm en zeekraal

  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 25 g roomboter
  • 1 1/2 dl droge witte wijn
  • 2 zalmfilets
  • 125 g crème fraîche
  • 1 eetlepel gedroogde dille
  • volkoren spelt tagliatelle (hoeveelheid naar keuze)
  • 75-100 g zeekraal
  • eventueel paar druppels citroensap

Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing. Pel de sjalot, hak deze klein en bak in roomboter. Pers een teentje knoflook en voeg die toe. Bak dan de zalmfilets in dezelfde pan. Voeg de witte wijn toe en laat even pruttelen. Was de zeekraal en kook deze 4-5 minuutjes.
Doe de creme fraiche en de dille bij de zalmfilet. Warm even goed door. Giet de tagliatelle af en doe die er ook bij.En tot slot de zeekraal ook.

2014-01-14 tagliatelle met zalm en zeekraal

Zeekraal heeft een lekkere ziltige smaak, heerlijk bij vis! Meer informatie over zeekraal kun je vinden op ‘Flora van de Wadden‘.

Tags: , , , , ,

Geen Reacties.

Laat een reactie achter