Salade met avocado en cranberries

Maandagavond 18:00 uur, ontzettende trek, gewerkt vanaf 07:15 uur, geen extra boodschappen gedaan, nog geen weekmenu gemaakt…. argh!

Met een grote frons op m’n voorhoofd stond ik naar de bijna lege koelkast te kijken. Een krop sla, een zak verse cranberries (nog over van de kerstdagen) en in de fruitschaal vind ik nog een avocado. Hm… zou google iets vinden?

Nou en of! En hartstikke lekkere salade, een waar culinair hoogstandje. Man, wat hebben wij lekker gegeten maandag! De inspiratie kwam van dit recept. Ik heb de verhoudingen een beetje naar eigen inzicht (en voorraad) aangepast. Vooral de amandelen waren erg lekker! Ik heb in plaats van gedroogde cranberries, de verse cranberries even gekookt met een beetje suiker. Niet helemaal suikervrij dus (maar wel makkelijk suikervrij te maken), maar wel vers en zelfgemaakt. Smullen!

2014-01-08 heerlijke saladeDit ligt er op mijn bord:

Kropsla met avocado, geroosterde amandelen (in boter met kaneel, paprikapoeder, komijnpoeder, zout en een beetje vanille), gekookte verse cranberries met een beetje suiker, rode balsamico azijn als finishing touch.

Onder de salade ligt nog een gebakken ei (met kurkuma). Verder een heerlijke hamburger van de Blakervelderhoeve en twee amandelmeel/lijnzaad crackers met roomboter en kaas. Voor mijn vriend in plaats van de crackers wat gebakken aardappeltjes.

Tags: , , , , , ,

Geen Reacties.

Laat een reactie achter