Kerstimpressie

Allereerst wens ik jullie een heel mooi en liefdevol 2014 toe!

Ik heb heerlijk genoten van mijn kerstvakantie, vandaar dat het op mijn blog ook erg rustig was de afgelopen dagen. Ik vond het heerlijk om op andere blogs te lezen over kerstdiners en hoe de feestdagen ingevuld werden, maar had zelf niet de puf om tussen alle kooksels en baksels door daar nog verslag van te doen. Uiteraard heb ik wel hier en daar een foto gemaakt, dus ik kan wel een kleine terugblik geven.

Het kerstgevoel werd goed versterkt in het weekend voor kerst. Zaterdagavond ging ik naar een kerstconcert en zondag maakten we eind van de middag een rondje over Winter WelVaart in Groningen. We dronken daarna nog lekker een kop warme chocolademelk!

2014-01 welvaart 01 2014-01 welvaart 02 2014-01 welvaart 03

‘s Maandags hield ik een kerstdiner voor vrienden bij mij thuis. Dat was tevens een soort verjaardags- / housewarmingfeestje. Iedereen nam iets lekkers mee en we hebben heerlijk zitten smikkelen van allerlei lekkernijen en ondertussen de avond volgekletst!

Veel meer kerstversiering dan een kerstboom had ik nog niet. Omdat ik er niet teveel geld aan wilde uitgeven en het ook zonde vind om ‘wegwerpversiering’ aan te schaffen, besloot ik een beetje creatief aan de slag te gaan. Ik kocht wel een wegwerptafelkleed, maar van iets betere kwaliteit, zodat ik ‘m alle kerstdagen kon gebruiken. Ook nam ik drie rolletjes glitterlint mee, om om de vaasjes en potjes op tafel te knopen. Bij de bloemenwinkel kocht ik wat verschillende rode bloemen en wat groen, zodat ik meerdere kleine vaasjes  met bloemen kon vullen. Op Pinterest vond ik twee leuke beschrijvingen van hoe je je eigen kerstster kan vouwen (zie hier en hier). Ik maakte er drie en plakte deze op de rode muur boven de eettafel. Een paar extra waxinelichtjes aan en ineens is je huis een stuk ‘kerstiger’!

2014-01 kerst 022014-01 kerst 04 2014-01 kerst 03 2014-01 kerst 052014-01 kerst 07 2014-01 kerst 06

Op eerste kerstdag was ik jarig! Voor het eerst heb ik het niet gevierd op die dag. We hadden een heerlijke relaxte dag met een ontbijtje met kerstmuziek en cadeautjes. Ik kreeg een digitale keukenweegschaal, een deegroller, een kleding scheerapparaatje en het boek “The Seven Habits of Highly Effective People” van mijn vriend, hartstikke verwend dus!!

Daarna bakte ik een kerststol met zelfgemaakt amandelspijs. Oh, wat was die lekker!

2014-01 kerststol 01 2014-01 kerststol 04 2014-01 kerststol 05‘s Avonds aten we kippenboutjes met zelfgemaakte cranberrysaus, sperzieboontjes en röstirondjes. Als toetje een sneetje kerststol :-)

De cranberrysaus was heerlijk! Ik heb er wel iets meer palmsuiker door gedaan, want ik vond ‘m nog iets te zuur.

2014-01 cranberrysaus 01 2014-01 cranberrysaus 02Tweede kerstdag gingen we naar schoonfamilie in Enschede. Daar hebben we heerlijk gesteengrild en genoten van elkaars gezelligheid. Vrijdags kwam mijn familie naar Groningen om mijn verjaardag te vieren. Dus nog een dag heerlijk eten en gezelligheid!

Dat waren veel kerstdiners, maar als je jezelf niet helemaal propvol eet, is dat prima te doen!

Voor de vrouwen had ik nog een klein kerstcadeautje gemaakt: vanille-extract. Hieronder ook nog twee foto’s van mijn kerstcadeautje van vorig jaar: een potje met ‘kerstgeur’.

2014-01 kerstcadeautje 01 2014-01-02 kerstcadeautje 2012 01

Tot zover de kerstimpressie :-)

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Geen Reacties.

Laat een reactie achter