30 dagen 30 dingen

De 30 dagen uitdaging is er in veel variaties. Zo kun je 30 dagen de tijd nemen om jezelf een nieuwe gewoonte aan te leren of om 30 kleine dingen te doen. Op blogs over ‘decluttering’ (ontrommelen) kom ik ook vaak deze ’30 day challenge’ tegen – of zelfs de ‘365 day challenge’. Het doel is om iedere dag iets weg te doen. Weg doen betekent verkopen, weggeven of weggooien.

Vind je het moeilijk om dingen weg te doen? Stel jezelf dan steeds de volgende vragen:

  1. gebruik je dit item regelmatig?
  2. zo niet, heeft het emotionele waarde?
  3. houd ik omdat ik me ertoe verplicht voel?
  4. denk ik dat ik het leuk zou moeten vinden?
  5. bewaar ik dit alleen voor het geval dat?
  6. heb ik meerdere van deze dingen?
  7. kan iets anders hetzelfde doen?
  8. houd ik dit item voor die ene keer in het jaar dat ik het gebruik?
  9. is het de tijd waard om het schoon te maken?
  10. kan ik de ruimte die het inneemt voor iets anders gebruiken?

Elke dag 1 item weg doen gaat je misschien makkelijker af dan in 1 dag een hele berg. Met elke dag 1 item blijft het overzichtelijk en voelt het niet alsof je ‘alles weg doet’. Maar toch. Eind van de maand zijn er toch weer mooi 30 dingen minder in huis!

Doe je mee?

 

Tags: , ,

Geen Reacties.

Laat een reactie achter