Pompoenmuffins

Afgelopen weekend maakte ik pompoenmuffins. Het originele recept komt van Jamie Oliver. Ik heb de muffins al een aantal keer gemaakt, steeds net weer iets anders. De topping heb ik overigens nog nooit gemaakt.

Ik heb het originele recept iets aangepast. Zo heb ik gewone pompoen in plaats van flespompoen gebruikt, amandelmeel & speltmeel in plaats van bloem, en palmsuiker & honing in plaats van bruine suiker.

Pompoenmuffins

 • 14 oz pompoenpuree (bijna 400 gram)
 • 1/2 cup palmsuiker
 • 1/2 cup honing
 • 4 grote eieren
 • zeezout
 • 1 cup amandelmeel
 • 1 1/2 cup speltmeel
 • 2 grote theelepels bakpoeder
 • handje walnoten
 • 1 grote theelepel kaneel
 • 3/4 cup olijfolie

Mix de pompoenpuree met de suiker, de honing en de eieren. Voeg dan de overige ingrediƫnten erbij en meng dit goed door (maar niet te lang). Verdeel het beslag dan over muffinvormpjes en bak op 180 graden gedurende 20-25 minuten.
Ik haal ongeveer 18-20 muffins uit dit recept.

Ik heb de muffins ook al eens gemaakt met alleen amandelmeel, dat gaat ook prima. Denk er dan aan dat je ze goed laat afkoelen, anders vallen ze uit elkaar. Het originele recept is met 2,25 cup suiker, ik vind 1 cup zoet genoeg. Experimenteer zelf dus een beetje tot je voor jou de ideale verhouding hebt gevonden.

Eet smakelijk!

2012-12-12 pompoenmuffins2P.S. Kijk voor mooie foto’s van het originele recept eens op de blog van Kneutsel!

Geen Reacties.

Laat een reactie achter