Pompoenen schillen en pureren

“Schil de pompoen en snijd ‘m in stukken.” Zo begint menig recept. Het klinkt zo simpel, maar heb je het weleens geprobeerd? Argh! Drama!

Gelukkig zijn hier handige oplossingen voor te vinden op internet :-) Zo leerde ik van Heleen op Eet Goed Voel Je Goed dat je de pompoen in de oven kunt roosteren, zodat de schil makkelijk loslaat. Heel eenvoudig:

  • Je snijdt de pompoen doormidden.
  • Je verwijdert de zaden (als je deze wilt gebruiken om te drogen, anders kun je ze ook laten zitten)
  • Je legt de halve pompoenen met de schil naar boven op een bakplaat met bakpapier
  • Je bakt de pompoen zo’n 45 minuten op 200 graden.
  • Je kunt nu de schil eraf trekken (pas op, is heet!!) eventueel met een mesje iets helpen als de schil nog niet helemaal los is
  • Draai de pompoen om en schep de zaden eruit
  • Doe de pompoen in een keukenmachine en laat even draaien
  • Nu heb je pompoenpuree! Zo simpel is het!

Ik had 3 pompoenen in huis, die heb ik zaterdag in één keer verwerkt. De puree kun je namelijk prima invriezen voor later gebruik.

2013-12-11 pompoenen schillen

Morgen een recept voor pompoenmuffins!

3 Reacties op “Pompoenen schillen en pureren”

  1. Marten 11 december, 2013 at 10:06 #

    Jou stappenplan begint ook al met “Je snijdt de pompoen doormidden”. Dat is nou juist het lastigste gedeelte, vooral met grotere pompoenen. Is daar ook een truc voor?

    • De Gezonde Zoektocht 11 december, 2013 at 11:10 #

      Daar heb ik nog geen oplossing voor gevonden… Gewoon brute kracht denk ik ;) Het scheelt in ieder geval alweer iets dat je nu maar 1x hoeft te snijden. Misschien dat het helpt om de pompoen in z’n geheel eerst even 10-15 minuten in de oven te doen?

      • Marten 11 december, 2013 at 13:34 #

        Dat is iets dat ik nog wel eens wil proberen, ja.

Laat een reactie achter