‘s Werelds meest gezonde koekjes

Althans, dat zegt de bekende voedingscoach Amber Albarda. Ze schrijft op haar website: “Deze koekjes zijn zo gezond dat je je afvraagt hoe het kan. Er zit geen bloem, boter of toegevoegde suiker in, alleen maar ingrediënten die goed voor je zijn. Bananen, havervlokken, amandelen, kokosnoot… Dit zijn de meest onschuldige tussendoortjes ooit. Het enige ingrediënt waar je een wenkbrauw bij zou kunnen optrekken is de 70% chocolade, maar die is makkelijk te vervangen door 90% chocolade. Gebruik er dan minder van om de koekjes niet te bitter te laten worden. Zeker voor mensen die gevoelig zijn voor de effecten van suiker zijn dit geweldige koekjes.” Dat klinkt goed! En het leuke is: ze zijn verrukkelijk! Goedgekeurd door ouders en schoonouders :-)

Recept

Ingrediënten:
• 100 -125gr Lindt Excellence 70% chocolade
• 3 grote, rijpe bananen (of anders 4 kleinere)
• 1 theelepel vanille-extract
• 60 ml kokosnootolie (licht warm maken als het vet te vast is)
• 200 g hele havervlokken
• 60 g amandelmeel (niet ontvet en geen amandelpoeder!)
• 40 g kokosschaafsel
• ½ theelepel kaneelpoeder
• ½ theelepel fijn zeezout
• 1 theelepel bakpoeder

Bereiding:
• Verwarm de oven voor op 180 °C.
• Ga de chocolade te lijf met een vijzel en een mes. Je moet stukjes overhouden die variëren van een regendruppel tot een M&M (de gewone, zonder pinda).
• Pak daarna een grote kom en prak de bananen met een vork fijn.
• Voeg hier het vanille-extract en de kokosolie aan toe en daarna de havervlokken, het amandelmeel, het kokosschaafsel, de kaneel, het zout, het bakpoeder en als laatste alle flinters, splinters en stukjes chocolade.
• Roer het goed door tot het een samenhangend geheel is. Het deeg is wat losser dan standaard koekjesdeeg, maar de koekjes komen perfect uit de oven.
• Leg bakpapier op een ovenrooster en vorm met een theelepel mooie ronde klodders van het deeg op het bakpapier.
• Zorg dat alle deegklodders een paar centimeter van elkaar af liggen en schuif ze de oven in.
• Ga na 10 minuten kijken hoe het ervoor staat en blijf erbij tot ze na 12-14 minuten mooi goudbruin zijn.

Ik heb van dit recept 40 koekjes gebakken van zo’n 4 cm doorsnee.

2013-11-09 's werelds meest gezonde koekjes

Geen Reacties.

Laat een reactie achter