2 hartige taarten

Twee weken terug maakte ik 2 hartige taarten tegelijk. Ik maak hartige taarten eigenlijk altijd met bladerdeeg (die met roomboter!), maar wil de komende tijd ook wat gaan experimenteren om het bladerdeeg achterwege te laten. Als bakvorm gebruik ik vaak gewoon een ovenschaal, maar deze keer koos ik voor mijn nieuwe bakplaat, die ik onlangs voor een paar euro bij de Lidl had gekocht. Heel luxe, want de bakplaat is uitschuifbaar :-)

Ik koos voor 2 varianten om de restjes groente op te maken. De eerste variant met wat restjes ui, paprika, wortel en roerbakgroente, de tweede variant met restjes spinazie, champignon en roomkaas. De groenten bak ik altijd vantevoren wat aan. Ik bekleedde de bakplaat met bakpapier en bladerdeeg. Vervolgens verdeelde ik de verschillende vullingen over het bladerdeeg en maakte ik een klein randje tussen beide versies. Dan wat eieren met zout en peper klutsen en die over de bakplaat verdelen. Op de variant met roerbakgroente deed ik nog een beetje geraspte kaas. En dan de oven in. Zo’n 20-25 minuten op 180 graden.

Tadaa!

2013-11-30 hartige taartenBeide varianten waren erg smakelijk, met een kleine voorsprong voor de taart met spinazie. Deze taarten hebben we natuurlijk niet met z’n tweeën opgegeten. We hebben de overgebleven taart in stukken gesneden en in de vriezer bewaard. Goed voor nog 2 maaltijden :-)

Binnenkort ook maar eens een variant zonder bladerdeeg proberen. Ik zag laatst bij Uit Mijn Keukentje namelijk een heel lekker recept voorbij komen!

 

Geen Reacties.

Laat een reactie achter