Voornemen: Nieuwe gerechten uitproberen

Vorige week schreef ik over mijn poging om mijn onrustige en ietwat stresserige gevoel kwijt te raken. Ik maakte drie ‘actielijsten’ onder de thema’s ‘regelmaat & structuur’, ‘ontspanning’ en ‘ontwikkeling’. Een van de punten onder ‘regelmaat & structuur’ is het maken van weekmenu’s, zodat ik gericht boodschappen kan doen en niet meer hoef te te piekeren over wat ik zal koken. Een van de punten onder ‘ontspanning’ is regelmatig nieuwe gerechten uitproberen. Ik zie daar een mooie combinatie :-) Bij het verhuizen heb ik mijn stapel kookboeken doorgewerkt en de boeken die ik toch niet ga gebruiken naar de kringloop gedaan. Meestal waren dat de grote dikke verzamelboeken. Die vind ik dan te onoverzichtelijk om door te bladeren. Liever boeken over een bepaald onderwerp, dan kan ik gerichter zoeken.

2013-10-26 nieuwe gerechten uitproberenIk heb nu  nog 6 kookboeken op stapel:

  • Vegetarische lekkernijen – creatieve ideeën voor natuurlijk en gezond eten
  • Groenten – een boek veel soorten groenten naar het seizoen, verdeeld in categorieën (bijv. groentesap, conserven, salades)
  • Topkoks voor Thuiskoks – 52 wereldgerechten van Herman den Blijker, Jamie Oliver, Joop Braakhekke, Nigella Lawson, Jonnie Boer e.v.a.
  • Zelf Geoogst – supersimpel moestuinieren en superlekker koken
  • Eet Goed Voel Je Goed – Ruim 70 originele recepten zonder E-nummers en suiker
  • Grip op Koolhydraten – Kookboek 1

 

Dan heb ik verder nog mijn “Rezeptbuch” (met die rooie ruitjes en pollepel), daarin schrijf ik recepten van internet. Zo’n 90% van wat daar in staat heb ik al eens uitgeprobeerd.  En tenslotte een bakje voor foto’s, waarin ik recepten uit tijdschriften en van de kookscheurkalender verzamel. Die zit al voor tweederde vol.

Het plan

Het plan is om elke vrijdag of zaterdag een nieuw te proberen gerecht op te zoeken. Dat kan op basis van de groenten uit mijn groentepakket van BeterBio, maar dat hoeft niet per se, want die komen sowieso wel op. Als ik tijd heb wil ik ook steeds even opzoeken wat er in de aanbieding is. Zo kan ik op zaterdagochtend een boodschappenlijstje maken en voor de hele week boodschappen doen. Op dinsdag komt het groentepakket, dus ik hoef zaterdag maar voor 3 dagen verse groenten in huis te halen.

Ik hoop op termijn een soort basislijst te kunnen maken van boodschappen die ik standaard op voorraad wil hebben. Zo kan ik heel snel door het voorraadhok om te zien wat er nodig is. Dat zie ik regelmatig bij andere bloggers (zie bijvoorbeeld hier) en dat lijkt me hartstikke handig. Maar tot nu toe beperkte mijn voorraadhok zich vaak tot een halve plank, dus dan ben je ook zonder lijst gauw klaar ;)

Ik ga proberen om ook wekelijks verslag te doen van de kookexperimenten en van mijn weekmenu’s ter inspiratie. Vanavond ga ik op mijn gemakje door wat recepten bladeren om zo vanavond of morgenochtend het weekmenu te maken. Fijne avond!

Geen Reacties.

Laat een reactie achter