The Future of Food

2013-10-15 adjiedj bakasOnlangs kreeg ik een linkje doorgestuurd naar een fragment uit het NTR programma “10xBeter”. Het is een fragment uit een gesprek met trendwatcher/spreker/auteur Adjiedj Bakas. Deze Surinamer is een veelgevraagde spreker en komt voor in allerlei lijstjes met meest invloedrijke of inspirerende mensen. Bakas is een echte ras-optimist (“Tegenwind zorgt ervoor dat een vlieger omhoog komt”) en is vaak ook provocerend. Hij spreekt en schrijft over diverse ‘trends’ in de samenleving, waaronder economie, spiritualiteit en geloof, gezondheid, voeding, werk en grondstoffen. Ik kende hem eerlijk gezegd niet, maar bovenstaande informatie vond ik op zijn website.

Bakas heeft een nieuw boek uitgebracht, getiteld “Future of Food”. Hieronder eerst het fragment uit “10xBeter”:

Bakas zegt in dit fragment dat de medicalisering van voedsel weer helemaal terugkomt. Bij keelpijn hoef je niet meteen naar een aspirientje te grijpen, maar blijkt een kop thee met gember en honing ook uiterst effectief. En de vele curry’s die gegeten worden in oosterse landen hebben vele gezondheidsvoordelen. Hij voorspelt dat mensen weer duurzamer met de wereld omgaan en zichzelf gezonder gaan eten met biologisch en lokaal voedsel. Dat is een mooi vooruitzicht!

Onderstaand nog een filmpje over het boek dat meer van de inhoud laat zien. Het lijkt me een erg inspirerend boek en ik ben benieuwd wat er waarheid wordt. Het enige jammere vind ik dat hij stelt dat we straks allemaal GMO voedsel eten en dat dat ons gezonder gaat maken. Ik ben daar toch huiverig voor… Maar verder, een (inspirerende) blik in de toekomst die je aan het denken zet! Enjoy!

Geen Reacties.

Laat een reactie achter