Kip Korma met gedroogd fruit

Afgelopen zondag stond er Kip Korma met gedroogd fruit op het menu. Mijn vriend had vorige week een spinazie roerbak gemaakt met ei en Kip Korma van Patak’s. Er was nog een half potje over, zonde om weg te gooien. Na wat googlen vond ik een recept voor Kip Korma met gedroogd fruit (en noten), een Zuid-Indiaas gerecht. Dat leek wel wat!

Ingrediënten:

(Je kunt overigens vrij variëren met de noten en het gedroogde fruit. Ik deed er walnoten, hazelnoten en amandelen door met rozijnen, gedroogde abrikozen en gedroogde ananas).

Bereidingswijze:

  • Verwarm de olie in een pan en bak hierin de stukjes kipfilet todat ze goudbruin zijn.
  • Voe de Korma curry saus toe, goed roeren en gedurende 10 minuten zachtjes laten koken. Roer af en toe door zodat de curry miet aanbakt.
  • Verwarm ondertussen het naanbrood volgens de instructie op de verpakking.
  • Voeg de rozijnen, noten, mango en kokos toe en laat het geheel nog 5 minuten sudderen.
  • Proef de curry en voeg eventueel naar smaak zout toe.
  • Serveer de curry samen met het naanbrood en eventueel basmati rijst.

Het was een lekker gerecht, maar vrij droog. Een beetje extra water door saus was geen verkeerd idee geweest. We hadden er wel in verhouding veel meer noten en fruit door, misschien had het daarmee te maken. Overigens ga ik dit niet te vaak eten, want de ingrediëntenlijst van de Korma saus staat me niet helemaal aan ;)

Oja, ik ben vergeten om een foto te maken, dus dit plaatje komt van internet:

2013-10-31 Kip Korma met gedroogd fruit

 

Geen Reacties.

Laat een reactie achter