Havermout uit de oven

Havermout uit de oven is een van mijn lievelingsrecepten, gevonden op Eet Goed Voel Je Goed. Ik had vandaag twee bakprojectjes in de planning: de havermout uit de oven en speculaasmuffins met wortel. Vandaag het recept van de havermout, morgen meer over de speculaasmuffins.

Neem vooral eens een kijkje bij het originele recept op Eet Goed Voel Je Goed. Ik doe het recept altijd door de helft, dan heb ik precies een grote ovenschaal vol. De beschrijving hieronder is dus zoals ik ‘m zelf altijd maak (met iets meer rozijnen, kaneel en vanille in verhouding).

Ingrediënten:
3 cups havermout
1 cup warm water
4 grote eieren, losgeklopt
1/4 cup honing (het oorspronkelijke recept is met agave)
1 tl vanille extract
1 el kaneel
1/2 tl bakpoeder
1 tl zeezout
1 cup rozijnen

Bereiding:
Doe de havermout en het water in een kom en laat dit weken. Officieel gebruik je ‘overnight oats’, dus havermout die al een nachtje in water heeft gestaan, maar ik laat het zelf vaak een uurtje staan (of langer, net wat uitkomt). Hoe korter je de havermout weekt, hoe knapperiger het resultaat.

Klop de eieren los in een kom en meng met de honing, vanille extract, kaneel, bakpoeder en zeezout. Voeg daarna de havermout erbij en tenslotte de rozijnen. Doe het mengsel in een ingevette ovenschaal (ca. 30 x 20 cm) en bak zo’n 30 minuten op 180°C/200°C. Controleer dan even met een prikker of je baksel goed gaar is.

Je kunt prima variëren met de rozijnen. Ik heb ook al eens gedroogde abrikozen geprobeerd, dat was ook erg lekker. Nog ietsje zoeter dan met rozijnen. Wil je nog meer variatie? Klik dan hier voor een versie met banaan, bramen en chocola.

Je kunt de havermout uit de oven zowel warm als koud eten. Gewoon zo, of met een beetje honing. Of roomboter en appelstroop. Dit baksel leent zich ook prima voor invriezen, dan kun je er ‘s ochtends zo een in je tas mikken voor je de deur uit gaat!

Tadaaaaaa:

2013-10-27 havermout uit de oven

Geen Reacties.

Laat een reactie achter