Een beetje stresserig…

Ik ben de laatste weken een beetje stresserig. De ene dag wat meer dan de andere, maar over het algemeen ontbreekt het me continu aan een rustig gevoel. Het gevoel niets te moeten. Dat stresserige gevoel komt in de eerste plaats natuurlijk door de komende verhuizing. “Even naar de Praxis om hout te kopen” blijkt een onderneming van bijna 3 uur en het verkopen van spulletjes via marktplaats kost ook best wat tijd. Steeds mensen e-mailen om afspraken te maken, vervolgens mensen die toch weer afzeggen of later komen dan gepland, zodat je planning weer door de war gaat. Ondertussen wat verhuisdozen bij elkaar sprokkelen…

Doordat ik momenteel wat chaotischer ben dan normaal, ontbreekt het ook op mijn werk wat aan structuur. Na de zomer ben ik heel goed gestart met vaste werkdagen en -tijden voor diverse klussen en vrijetijd, maar met allerlei afspraken voor verhuizing gerelateerde zaken is die regelmaat momenteel ver te zoeken. Het ontbreekt me aan een goede planning en daardoor houd ik steeds een onrustig gevoel en ben ik bang om iets over het hoofd te zien. Bovendien stonden er nog wat minder fijne telefoontjes en mailtjes op mijn to-do-lijst die ik maar bleef uitstellen.

Tot gisteravond. Toen was ik het zat. Helemaal klaar mee. Ik heb een kop thee gezet en een stapel papier gepakt en ben daarmee gaan zitten. Eerst heb ik alles wat in me op kwam op papier geschreven onder de kopjes ‘wat ik wil’ en ‘wat ik niet wil’. Niet nadenken, gewoon schrijven. Daarna heb ik eens rustig gekeken of er ‘thema’s’ te ontdekken waren. Ik ontdekte er drie: ritme & structuur, ontspanning en ontwikkeling. Voor elk thema pakte ik een vel papier en daarop heb ik een aantal suggesties gezet van hoe ik ‘wat ik niet wil’ kan omzetten naar ‘wat ik wil’. Belangrijkste acties bij ‘ritme & structuur’ zijn om realistische planningen te maken, zowel voor werk als ook voor hobby’s en sporten, en vaker op vaste momenten tijd vrij te maken voor dingen. Bij ‘ontspanning’ staan acties die me hopelijk gaan helpen om het gevoel ‘altijd bereikbaar te moeten zijn’ wat los te laten en daardoor meer te genieten van m’n vrijetijd. Daarnaast vaker naar buiten en minder tv kijken en internetten. (Facebook is echt niet zo interessant, maar bij tijd en wijle werkt het heel verslavend.) Tot slot het kopje ‘ontwikkeling’. Daaronder staat een aantal acties en leerpunten voor mezelf. In een aantal zaken wil ik me verder verdiepen of meer ontwikkelen. Daar ga ik nog bewuster tijd voor vrijmaken. Het idee is nu dat ik rustig een voor een die punten ga uitvoeren of aanpakken.

Vandaag heb ik gelijk de koe bij de hoorns gevat en een van de grotere stressfactoren weggewerkt: ik heb een werkgerelateerd telefoongesprek gevoerd waar ik als een berg tegenop zag (lees: dagen voor je uit schuiven en uiteindelijk nog jezelf twee uur lang opfokken voordat je genoeg moed hebt verzameld om het telefoontje te plegen, I know….). En achteraf valt het dan altijd best wel mee… Soms ben ik gewoon een beetje raar. ‘Bijzonder’ noemt mijn vriend dat ;)

Voor meer inspiratie over prioriteiten stellen en je leven structuur geven kun je kijken op de website van The Peaceful Mom. Gaat een beetje erg ver, maar er zitten leuke tips en ideeën bij!

Geen Reacties.

Laat een reactie achter