Zelf wraps maken

Het is eigenlijk net als pannenkoeken bakken: je eigen wraps bakken. Ik had het al vaker voorbij zien komen op diverse blogjes, maar was er nog niet aan toegekomen om het eens te proberen. Aangespoord door de blog van Eenvoudig Leven besloot ik vandaag toch een poging te wagen. Voor zes wraps heb je nodig: 200 gram bloem (of volkorenmeel, of in mijn geval volkoren speltmeel), 125 ml water en een eetlepel olijfolie. Ik deed er ook nog een snufje zout bij. Dat meng je door elkaar en zet je een half uurtje in de koelkast. Van het deeg maak je daarna zo’n zes bolletjes, die je een voor een heel dun uitrolt met een deegroller. Dat bak je dan in een koekenpan zonder olie. Het is even uitproberen hoe hoog je het vuur kunt zetten zodat ze wel gaar en lichtbruin worden, maar niet verbranden.

Deze wraps zijn ietsje stugger dan die van Tex Mex, maar ik vond ze heerlijk! Ik heb er twee belegd met rode pesto, sla, taugé, komkommer en mozzarella. Beetje zout en peper erop en smullen maar! (Oja, en daarna nog eentje met bramenjam van St. Dalfour, omdat die jam zo ongelofelijk lekker is – en suikervrij! Te koop bij de Jumbo)

wrap

Geen Reacties.

Laat een reactie achter