Restjes opmaken

Hoewel ik laatst in een productieve bui mijn vriezer weer heb opgeruimd en netjes een lijstje met de inhoud op de deur had geplakt, ben ik er nog niet echt aan toegekomen om de inhoud ook op te eten. Onderhand ligt er ook een flinke stapel groente en fruit (ik had niet zo goed nagedacht bij het boodschappen doen en maandag mijn lege koelkast weer goed volgestopt hoewel er dinsdag weer een biologisch groentepakket voor de deur stond).

Dus nu maar weer even een lijstje en alleen maar gerechten maken waar ik mijn voorraad bij kan gebruiken!


Vriezer

vlees/vis klaar
1x zalmfilet
1x scholfilet
1x spekjes
doosje pittige paprikadip
2x curry bloemkool
2x eihapje
2x 1x brownies
1x quiche
4x amandel zaden reep
10x 2x feestbrood
2x bosuisoep
schaaltje blauwe bessen
2x 0,5x pompoensoep
groente/fruit overig
50 gr bladspinazie
200 gr doperwten
400 gr sperziebonen
150 gr broccolirasp
2x pompoenpuree
100 gr spitskool
1x rode kool met appel
1x soepgroente
12x knoflook
bieslook
1½ banaan
vanille ijs
6x 5x aardbei/yoghurt ijsje
4x 2x bladerdeeg


Vers

groente/fruit overig
3 bananen
3 2 appels
1 1/4 galiameloen
10 tomaten
2 1 broccoli
1 selderij
2/3 spitskool
½ kropsla
¾ 1/3 rode kropsla
1 3/4 komkommer
1 maïskolf
3/4 1/6 zak taugé
2 grote uien
2 rode uitjes
1½ bol knoflook
100 25 gr gerookte zalm
8 4 eieren
½ mozzarella
½ liter biogarde
½ liter appelsap
beetje slagroom
restje kaas
restje amandel/dadel rolletje
Een aantal dingen had ik al wel opgemaakt sinds mijn opruimbui, voornamelijk de repen en het feestbrood. Vandaag ontdooide ik de pompoensoep voor de avondmaaltijd, met twee eetlepels biogarde erdoor en een tomaatje. Ook bakte ik een ei met wat zout, peper en kurkuma.
Vanavond maakte ik ook eerst zelf groentebouillon en daarna broccolisoep volgens het recept van Eet Goed Voel Je Goed. Dat recept ga ik hier natuurlijk niet publiceren, maar hierbij een link naar het kookboek (de bovenste), omdat er nog veel meer lekkere recepten in staan. Hier kon ik ook mooi het beetje broccolirasp uit de vriezer in verwerken.
Daarna maakte ik nog een groene smoothie van kropsla, appel, banaan en appelsap, en goot dat in een lege fles, zodat ik dat vanmorgen direct klaar had staan. Als toetje at ik gisteravond nog wat meloen. De rest bewaar ik gesneden in de koelkast, dat komt wel op de komende dagen.
Vanavond ga ik tomatensaus maken, ik zal daarna mijn voorraadlijstje bijwerken. Mijn lunch is vandaag een mix van allerlei eten: wat salade met taugé, mozzarella en zalm, wat stukjes komkommer, een handje noten en de restjes amandel/vijg rol en kaas.
Mijn voornemen is om komende tijd mijn vriezer leeg te eten. Dus geen nieuwe groente of vlees/vis invriezen voordat de voorraad op is. Restjes van maaltijden of baksels zijn uiteraard wel handig om in te vriezen. En uitzonderingen ook, want het is niet de bedoeling om eten weg te gooien hè ;)

Lekkere recepten voor een combi van bovenstaande ingrediënten zijn welkom!

Update 12 sept, 20:50 uur

Vanavond heb ik tomatensaus gemaakt van 9 ontvelde tomaten (even in kokend water tot het velletje barst en dan in koud water, dan kun je het vel er zo afpakken), 2 rode uitjes, 2 teentjes knoflook, een hand taugé en wat kruiden (verse tijm, oregano, dille, basilicum en een beetje verse peterselie). Even roerbakken en laten pruttelen, dan de staafmixer erdoor en op smaak brengen met zout en peper. Fotootje:

tomatensaus

Geen Reacties.

Laat een reactie achter