Productief met een hoofdletter P!

Ik weet niet waar ik gisteravond last van had, maar dat mag vaker! Ik heb tot half 5 gewerkt en besloot bij thuiskomst gelijk wat lekkere repen van Barbara te maken (zie ook mijn eerdere post: Bakdag!!). De overschakeling naar minder brood valt me toch wat tegen en het helpt als ik lekkere alternatieven in huis heb. Plus mijn vriend vroeg met zijn liefste glimlach wanneer ik weer van die lekkere repen ging maken ;) Omdat ik er maar 6 tegelijk kan bakken, ze heel snel op zijn en de baktijd 25 minuutjes is, besloot ik direct twee lichtingen te bakken. In mijn groentepakket zaten deze week 3 sinaasappels en die geur deed mij weer denken aan het heerlijke Amandelmeel Feestbrood van Eet Goed Voel Je Goed, die is echt goddelijk! Eigenlijk een beetje een winters recept, maar ach, wat kan het schelen..

Toen die laatste in de oven stond, kreeg ik de ingeving om mijn expedit kast achter de bank te verplaatsen naar de hoek waar mijn grote spiegel stond. Die gedachte heb ik al eerder gehad, maar ik was er altijd van overtuigd dat de spiegel in die hoek mijn kamer een ruimtelijk effect gaf. Realiteit was dat je vanuit de zithoek alleen muur weerspiegeld zag en vanuit de keuken de zijkant van de koelkast met daarop de combi-magnetron… Niet echt gezellig dus ;) Bovendien was de doorgang tussen eettafel en expedit kast zo klein, dat ik vaak dacht, “ah, laat maar”, wanneer ik eigenlijk even snel in de spiegel wilde kijken voor ik de deur uit ging. Ombouwen dus maar!

De expedit kast, de spiegel en het resultaat

De expedit kast, de spiegel en het resultaat

Aangezien ik om half 8 begon, heb ik gelijk van de gelegenheid gebruik gemaakt om de kast ook uit te mesten en opnieuw in te delen. (Per saldo bleef er minder opbergruimte over, dus een mooi moment om weer wat overbodige spullen weg te doen).

Ik ben hartstikke blij met het eindresultaat! Had ik dit maar eerder gedaan!!

Veel meer ruimte en rust!

Veel meer ruimte en rust!

Euforisch van deze geslaagde ‘meubel swap’ besloot ik ook mijn aanrechtkastje nog even uit te mesten en wat eten in de blender te gooien. Dat resulteerde in een andijvie-appelsap-banaan-smoothie (klik hier voor meer smoothies) en in aardbeien-yoghurt-ijsjes.

biogarde en aardbeien even kort blenden en dan in de ijsvormpjes

biogarde en aardbeien even kort blenden en dan in de ijsvormpjes

Oja, en daarna vond ik het wel een mooi moment om m’n vriezer even snel leeg te halen, de inhoud te inventariseren en alles weer netjes in te pakken. Eens in de 4-6 weken loop ik m’n vriezer even na en hang ik een briefje op de deur met wat er in zit. Mijn vriezer is klein en heel efficiënt volgepakt, dus dan zie je nog weleens iets over het hoofd.  Nu kan ik in 1 oogopslag zien wat ik nog op voorraad heb. Tot slot heb ik de afgekoelde baksels in porties in de vriezer en koelkast gedaan. Ik kan er weer even tegenaan! :)

Links de nog te snijden repen, midden en rechts het amandelmeel feestbrood.

Links de nog te snijden repen, midden en rechts het amandelmeel feestbrood.

Er zijn avonden dat ik minder doe :P

Geen Reacties.

Laat een reactie achter