Olijfoliezeep

Tijdens onze vakantie in Griekenland kwamen we ontzettend veel olijfolieproducten tegen. Niet alleen diverse soorten olie, maar ook veel soorten zeep, douchegels en bodylotions. Allemaal mooi verpakt in de de souvenirwinkeltjes, met teksten als ‘het eeuwenoude schoonheidsgeheim van de Grieken’.

2013-08-28 olijfoliezeep1

2013-08-28 olijfoliezeep2

Zelf gebruik ik olijfoliezeep nu ruim een jaar. De zeep is heel zacht voor je huid en puur natuurlijk. De meeste gewone douchegels worden gemaakt van chemische bestanddelen en laten een restje op je huid achter na het douchen. En laat je huid nu net heel goed zijn in het opnemen van die restjes… Olijfoliezeep laat geen chemische restjes achter op je huid (en ook geen zeepresten in je douche, nog een voordeel!).

Ik heb ook een poging gewaagd om m’n haar met olijfoliezeep te wassen, maar dat vond ik niks. Het werd veel te ‘touwerig’. Misschien moet ik het gewoon nog eens proberen binnenkort.

Verder gebruik ik olijfoliezeep ook om zelf wasmiddel te maken, zie deze eerdere post. Bevalt ook erg goed! En laat die zeep nou erg goedkoop zijn in Griekenland :) Ik heb geloof ik in totaal een kilo ingeslagen! (€1,30 voor 200 gram, online kocht ik ze voor €4,95 per ca. 160 gram). Ik kan weer lekker badderen ;)

Ik vind de geur trouwens ook heerlijk, het ruikt zo lekker neutraal en puur. Voor meer info over olijfoliezeep en zeep kopen kun je terecht op deze website.

Onderstaand plaatje kwam ik pas weer tegen op de blog van Valhalla, dan ga je toch wel weer even nadenken over wat je allemaal op je huid smeert:

2013-08-28 chemicalien

Over deodorant schrijf ik binnenkort ook nog een stukje, staat al een poosje op mijn schrijflijstje :-)

Geen Reacties.

Laat een reactie achter