Muffins

Afgelopen maandag schreef ik al dat ik dit weekend twee variaties op een basisrecept voor vanille muffins bakte: een met chocola, walnoten en blauwe bessen en een met sinaasappel, gember, walnoten en extra vanille. Hierbij zoals beloofd nog de recepten!

Voor het basisrecept heb je nodig:
250 gram amandelmeel
1/4 tl bakpoeder
1/2 tl zeezout
100 gram boter
100 gram honing
2 el vanille extract
2 eieren

Ik mixte eerst in een kom de droge ingrediënten door elkaar en in een andere kom de natte ingrediënten. Vervolgens deelde ik beide kommen door de helft voor de twee variaties.

Vanillemuffin met chocola, walnoten en blauwe bessen
extra ingrediënten:
3 el cacaopoeder
10 walnoten, in grove stukken gehakt
2 handjes blauwe bessen

Voeg de cacaopoeder toe aan de kom met droge ingrediënten en mix alles goed door elkaar. Voeg tenslotte de droge en natte ingrediënten bij elkaar (niet te lang roeren) en voeg de walnoten en bessen toe. Ik heb hier 8 muffins van gebakken. (180°C – ca. 25 minuten). Laat de baksels bij voorkeur in de vorm afkoelen, amandelmeel valt snel uit elkaar als het warm is.

Vanillemuffin met sinaasappel, gember en walnoten
extra ingrediënten:
10 walnoten
rasp van een halve sinaasappelschil
rasp van 1 cm gember
1/2 sinaasappel in kleine stukjes
mespuntje vanille (uit stokjes)

Voeg de extra ingrediënten toe aan de kom met natte ingrediënten en meng droog en nat daarna kort door elkaar.  Hier maakte ik 7 muffins van, ook weer ca. 25 minuten bakken op 180°C.

Eet smakelijk!

2013-08-29 muffins
P.S. Voor wie nu denkt, waar laat ze al die baksels? Ik heb een deel van de amandel-zaden-repen, feestbrood en muffins ingevroren, zo kan ik ze meenemen naar mijn werk, en een deel bij m’n vriend in de koelkast gelegd. Dus het gaat heus niet in een keer op ;)

 

2 Reacties op “Muffins”

  1. Goji en ORAC 8 september, 2015 at 23:31 #

    Hi
    \ alsgevolg ik goji neem elke ochtend voel ik mezelf veel lekkerder in mijn lichaam

Laat een reactie achter