Groentepakket week 34

Deze week kreeg ik in mijn pakket van BeterBio:

  • Krop eikenbladsla
  • 3 sinaasappels Navels
  • 1 grote courgette (ter vervanging van knolvenkel, dat vind ik niet lekker)
  • 1 stronk broccoli
  • 6 grote bosuien
  • 1 komkommer

Een halve krop eikenbladsla heb ik verwerkt in een groene smoothie, met een banaan, een handje blauwe bessen uit de diepvries en twee handjes verse aardbeien. De overige sla heb ik gewoon bij de maaltijden opgegeten en het laatste restje heb ik met wat andijvie voor een nieuwe smoothie gebruikt.

2013-08-25 courgette bosui soep

Van de courgette en 4 bosuien maakte ik een heerlijke soep, klik hier voor het recept (een deel van de omschrijving ontbreekt, daar kwam ik halverwege achter, dus ik heb de soep naar eigen inzicht afgemaakt :)). Ik zou eigenlijk geen brood eten deze week, maar dat was toch wel erg cold-turkey na anderhalve week leven op Griekse broodjes (en ik vind brood zo verschrikkelijk lekker). Ik had gelukkig nog een half zuurdesem speltbrood in de vriezer, daar heb ik af en toe een sneetje van genomen.

De sinaasappels en komkommer heb ik gewoon opgegeten verdeeld over de week. De schil van de sinaasappel gebruikte ik in het Amandelmeel Feestbrood (zie vorige post) en in muffins die ik zaterdagochtend bakte. Twee variaties op een basisrecept voor vanille muffins: een met chocola, walnoten en blauwe bessen en een met sinaasappel, gember, walnoten en extra vanille. Recepten volgen later deze week!

Een deel van de broccoli at ik met een restje zelfgemaakte pastasaus en quinoa. De overgebleven bosui gebruikte ik in een salade met avocado, tomaat en sla. Lekker met een dressing van olijfolie en appelciderazijn, beetje peper en zout, that’s it. De overgebleven broccoli roerbak ik vanavond met Patak’s Milde Curry Pasta. Lekker wat sesamzaadjes erover (goede bron van calcium!).  Ik heb dit weekend redelijk wat vlees gegeten, dus ik denk dat ik er een ei met kurkuma bij bak. Alles precies op tijd op voor de nieuwe groentemand morgen :-)

Geen Reacties.

Laat een reactie achter