Lekkere cadeautjes

Vandaag een blog over cadeautjes! Er staat weer een aantal verjaardagen op de planning, maar gelukkig vind ik het erg leuk om cadeautjes te verzinnen. De laatste maanden ben ik regelmatig op internet op zoek naar leuke cadeau-ideeën, want ik vind het leuker om iets te geven waar een beetje tijd in zit dan iets dat ik kant-en-klaar in de winkel koop. Dat doe ik niet altijd hoor, soms schiet het er bij in… Een erg leuk cadeau-idee zag ik op de blog van De Gulle Aarde. Daar schrijft Hanneke over o.a. koken en hobbiën met natuurlijke producten, erg leuk om te lezen!

Zij maakte brownies in een pot. Een weckpot met daarin laagje voor laagje de droge ingrediënten. Daarbij voeg je dan een kaartje met een beschrijving van het recept bij. De jarige kan dan op elk gewenst moment de pot in een kom legen, eieren en boter toevoegen, mengen en het lekkers in de oven schuiven. Geniaal! Inmiddels zijn er nog drie varianten op haar blog verschenen: appelmuffins in een pot, koekjes in een pot en plaatkoek in een pot.

De brownies gaf ik in oktober cadeau aan een tante en later ook aan mijn zusje. De brownies waren erg lekker, zo heb ik begrepen (ik woon helaas te ver weg om even een stukje te komen proeven…). In april gaf ik de koekjes in een pot cadeau aan een vriendin, zij moet ze nog bakken, maar het blijft ook nog wel even goed. En vorige week heb ik de plaatkoek in een pot cadeau gedaan aan een vriendin. Hieronder zie je brownies en de plaatkoek in een pot:

2013-07-02 brownies in een pot copy

2013-07-02 plaatkoek in een pot

Sorry voor het rommelige aanrecht op de bovenste foto, ik wist toen nog niet dat ik een blog zou gaan schrijven en deze foto zou plaatsen.

Omdat ik het elke keer zo’n leuk cadeau vond, besloot ik mezelf ook een keer zo’n pot cadeau te doen, dus ik maakte een plaatkoekvariant extra. Ik kwam net een aantal abrikozen tekort en heb de pot aangevuld met rozijnen, cranberries, hazelnoten en amandelen. Afgelopen weekend heb ik ‘m meegenomen naar mijn vriend en zo kon ik in een handomdraai (want 3 eieren en 175 ml olijfolie toevoegen) een heerlijke traktatie bij de koffie maken toen mijn schoonouders op bezoek kwamen. Best handig om een pot op voorraad te hebben eigenlijk!

Ik weet het, zo’n koek is natuurlijk niet helemaal onbewerkt en suikervrij, maar af en toe geniet ik nog graag van zo’n traktatie. Helemaal 100% over naar onbewerkt en suikervrij ben ik niet. Het leuke aan deze baksels in een pot vind ik dat je een origineel cadeau geeft, dat niet erg duur is en waar iemand die van bakken houdt echt blij van kan worden. De potten koop ik meestal bij de X.enos voor 2 of 3 euro. De ingrediënten kun je zelf bepalen, want je kunt eigenlijk elk baksel in zo’n pot cadeau geven. Al lenen de recepten met ingrediënten van verschillende kleuren zich het beste hiervoor, want dan kun je van die mooie laagjes maken! Met name noten, gedroogd fruit en gehakte chocolade geven een mooi effect.

P.S. Ik had hier ook graag een foto van het resultaat van de plaatkoek willen plaatsen, maar helaas: de koek was op voor ik er aan dacht om een foto te maken. Maar hij was dus in ieder geval een succes! ;)

Geen Reacties.

Laat een reactie achter