Lekker rommelen in het zonnetje

Wat een heerlijke dag vandaag! Ik heb vanaf vanmorgen lekker een beetje aangerommeld buiten. Eerst twee opknappertjes in de grondverf gezet en daarna wat in onze mini-moestuin gewerkt. We hadden al een poosje het idee om de verticale kruidentuin te verplaatsen, zodat we de tuintafel weer vrij hadden, maar we waren er nog niet uit hoe we ‘m het beste zouden kunnen ophangen. Dat ding weegt namelijk nogal wat ;) Gisteren kwamen we op het idee om er een klein krukje onder te bouwen en de bovenkant aan de schutting te bevestigen. We zijn erg tevreden met het resultaat:

2013-07-13 moestuin1

2013-07-13 moestuin2

Hopelijk groeien de kruiden daar net zo goed als op de oude plek. Er is niet tegenaan te eten ;) De rest van de tuin groeit gestaag door. De sla in de kist komt redelijk goed op, maar die in de volle grond is nog niet echt om over naar huis te schrijven…. De courgette (of komkommer, ik weet het niet meer, heb ze beide gezaaid, maar de plantjes zijn gemixt) gaat hard, de eerste bloemknoppen zijn al gespot! Nog een paar plaatjes:

Clematis in volle bloei <3

Clematis in volle bloei <3

1 van de 4 tomaatjes

1 van de 4 tomaatjes

Ook de aardbeien beginnen langzaamaan te komen, jummie!

Ook de aardbeien beginnen langzaamaan te komen, jummie!

 

En een mooi hoekje planten (die was vorige zomer nog leeg)

En een mooi hoekje planten (die was vorige zomer nog leeg)

Vanmiddag werkte ik verder aan mijn twee opknappertjes. Afgelopen week kocht ik bij de kringloop een houten wijnrekje en een houten krantenbak. Die ben ik nu aan het schilderen en dan gaan ze op marktplaats. Ik vind het heerlijk om lekker te klussen, maar nog meer spullen in m’n huis (of die van m’n vriend), dat doen we maar niet. Ik ben juist zo lekker bezig om beetje bij beetje echt goed op te ruimen. Het resultaat eind van de middag:

2013-07-13 moestuin7

Het wijnrek is hoogglans wit, de krantenbak krijgt de kleur ‘doordacht’ (oud-roze). Binnenkort volgt een voor-en-na foto. Voor nu, geniet nog even lekker van het weekend!

Geen Reacties.

Laat een reactie achter